Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Rihards Bukarts trešdien oficiāli pievienojies Austrijas klubam Klāgenfurtes "EC-KAC", par to ziņo pati vienība.

Līdz šim 26 gadus vecais Bukarts bija bez darba. Viņa pēdējais klubs bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Vladivostokas "Admiral", ko viņš atstāja februārī pēc okupantu iebrukuma Ukrainā. KHL komandas rindās viņš 25 mačos atzīmējās ar deviņiem (6+3) rezultativitātes punktiem.

Austrijas atklātajā čempionātā, kurā bez astoņām vietējām komandām ir arī trīs no Itālijas, pa vienai no Slovēnijas un Ungārijas, Bukarta jaunais klubs "EC-KAC" ir vien devītajā vietā starp 13 konkurentiem. Komanda 14 spēlēs guvusi 19 punktus.

"Ar Rihardu mēs pastiprinām savu uzbrukumu. Viņš ir hokejists, kuram ir liela pieredze starptautiskajā hokejā, taču vienlaikus viņš joprojām ir gados jauns spēlētājs. Domājam, ka Bukarts būs palīgs jau uzreiz, turklāt uzskatām, ka savu potenciālu viņš vēl nav pilnībā īstenojis," norādīja "EC-KAC" ģenerālmenedžeris Olivers Pilloni.

"EC-KAC" ir Austrijas titulētākais hokeja klubs. Tas par valsts čempionu kļuvis 32 reizes. Iepriekšējais tituls iegūts 2021. gadā.

Leģionāra gaitas Bukarts iepriekš izbaudījis arī Kanādā, ASV, Čehijā un Vācijā. Karjeras laikā viņš Latvijas izlasi pārstāvējis piecos pasaules čempionātos un šogad olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!