Foto: F64
"Liepāja" un "Zemgale"/LLU komandas sestdien "Optibet" hokeja līgā (OHL) uzvaru svinēja ar graujošiem rezultātiem.

"Liepāja" viesos ar 11:0 (1:0, 4:0, 6:0) sagrāva Hokeja skola "Rīga" komandu, kas tikai janvārī atgriezās OHL čempionātā.

Kurzemniekiem spēles rezultātu izdevās atklāt vien pirmā perioda 18. minūtē, 1:0 panākot Kārlim Ozoliņam. Ja pirmās 20 minūtes aizritēja sīvā cīņā, nākamajos divos periodos rīdzinieki teju vai padevās.

Otrajā periodā sešu minūšu laikā izcēlās aizsargs Ralfs Grīnbergs, trešdaļas vidū jau 5:0 panāca Ozoliņš, bet vēl vienu "golu" pievienoja arī Mārtiņš Gipters. Noslēdzošās 20 minūtes turpināja ritēt "Liepājas" zīmē, viesu rindās izceļoties Egīlam Kalnam, Artūram Mickevičam, Ričardam Birziņam, Klāvam Plānicam, Nikam Zīlem un Markam Kaļeiņikovam.

Pēdējā periodā "Rīga" vārtos stājās Olivers Bantersons, viņam nespējot demonstrēt labāku sniegumu par Linardu Lipski.

"Liepāja" visā spēlē izdarīja 45 metienus pa vārtiem, kamēr mājinieki atbildēja vien ar desmit raidījumiem.

Ozoliņš šajā spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, Mickevičam 1+3, kamēr trīs rezultativitātes punktus iekrāja Grīnbergs (2+1), Kalns (1+2), Gipters (1+2) un Raivo Freidenfelds (0+3).

Otrā spēlē "Zemgale"/LLU mājās ar 9:5 (2:0, 5:2, 2:3) sagrāva Daugavpils "Dinaburga".

Izšķirošo atrāvienu Jelgavā bāzētā komanda veica otrajā periodā, kad no rezultāta 2:1 15 minūšu laikā spēja panākt jau drošo 7:1.

Zīmīgi, ka trīs vārti šajā spēlē tika gūti, kādai no komandām spēlējot lielajā skaitliskajā vairākumā.

Divus vārtus un tikpat rezultatīvas piespēles uzvarētāju labā nopelnīja Kirils Tambijevs, par vieniem vārtiem mazāk Robertam Jekimovam, bet Deniss Vilmans iekrāja 1+1. "Dinaburga" rindās "hat-trick" Jegoram Jarovinskim, Iļja Olonovs guva divus vārtus, Sergejs Pečura trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, bet Denisam Berdņikam par vienu piespēli mazāk.

Visbeidzot trešajā spēlē "Mogo"/LSPA galvenā trenera Ģirta Ankipāna debijā viesos ar 1:5 (1:3, 0:1, 0:1) piekāpās "Olimp"/"Venta 2002".

"Mogo"/LSPA par Ankipāna pievienošanos treneru korpusam paziņoja vien dažas stundas pirms spēles ar "Olimp"/"Venta 2002".

Emīls Ezītis un Aleksandrs Jerofejevs pēc desmit spēlētām minūtēm ar 2:0 vadībā bija izvirzījuši viesus, Ričards Grīnbergs 11. minūtē vienus vārtus atguva, bet nepilnu minūti vēlāk Sandis Mežaraups atgrieza divu vārtu pārsvaru.

Mača 26.minūtē Ezītim lielajā skaitliskajā vairākumā izdevās gūt savus otros vārtus, taču trešās trešdaļas ievadā punktu pielika Renārs Undelis.

Čempionāta līdere ar 31 punktu 18 spēlēs ir "Olimp"/"Venta 2002", tālāk ar 28 punktiem seko "Zemgale"/LLU, bet trešo vietu ar 25 punktiem 21 duelī ieņem "Mogo"/LSPA. "Liepājas" rēķinā ir 23 punkti 18 mačos, "Prizma"/IHS 19 dueļos iekrājusi desmit punktus, "Dinaburgai" ir astoņi punkti 19 dueļos, bet "Rīgai" astoņi punkti 14 spēlēs.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!