Foto: Publicitātes foto

Savā starpā tiekoties abām "Optibet" Hokeja līgas (OHL) kopvērtējuma līderēm, "Mogo" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā sestdien pieveica "Prizmu".

Šī mača sestajā minūtē rezultātu atklāja "Prizma" hokejists Sandis Grīnbergs, bet pēc tam "Mogo" atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas - ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Gatis Gricinskis, bet vienreiz precīzs bija Rūdolfs Maslovskis. Pieredzējušais Armands Bērziņš 27.minūtē gan vienus vārtus par labu mājiniekiem atguva, bet 47.minūtē Miks Komuls panāca 3:3.

Pamatlaika turpinājumā un arī pagarinājumā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru "Mogo" hokejistiem nodrošināja Kārlis Ozoliņš.

Savukārt graujošu uzvaru sestdien guva Latvijas vicečempione "Zemgale"/LLU, kas viesu laukumā ar 7:1 (2:0, 4:1, 1:0) apspēlēja OHL pastarīti "Lido", tiekot pie septītās uzvaras pēc kārtas. Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Māris Miezis, turklāt divas ripas pretinieku cietoksnī raidīja arī Artūrs Homjakovs.

Vēl vienā sestdienas mačā "Liepāja" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) apspēlēja Hokeja skolu "Rīga". Uzvarētāju rindās vārtsargs Kristaps Nazarovs tika galā ar 21 pretinieku metienu, aizvadot "sauso" maču, kamēr divus vārtus iemeta Vjačeslavs Minajevs.

OHL kopvērtējumā pirmā ar 59 punktiem 25 spēlēs ir "Mogo", bet 51 punkts 26 mačos ir "Prizmai". Aiz abām vadošajām komandām ar 47 punktiem 25 spēlēs ir "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 43 punktiem 25 mačos seko "Kurbads".

Tālāk ar 35 punktiem 24 mačos seko Hokeja skola "Rīga", sestā ar 25 punktiem 26 cīņās ir "Liepāja", kamēr četri punkti 25 spēlēs ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!