Foto: hc-saryarka.com

Hokeja līgas (OHL) iepriekšējās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Kirils Tambijevs arī nākamajā sezonā pārstāvēs "Zemgale"/LLU, informē Jelgavas klubs.

Tambijevs 2020./2021. gada sezonā aizvadīja 27 spēles, kurās guva 20 vārtus un atdeva 32 rezultatīvās piespēles, par ko tika apbalvots ar Elmāra Baura vārdā nosaukto balvu. Trauma traucēja viņam spēlēt izslēgšanas spēļu kārtā, bet viņš visās spēlēs bija kopā ar komandu, atbalstot to gan tribīnēs, gan ģērbtuvē.

29 gadus vecais uzbrucējs savu karjeru uzsācis Rīgas "Dinamo" jauniešu sistēmā un sekmīgi to turpinājis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". Pārstāvējis valsti U-18 un U-20 jauniešu izlasēs.

No 2012. līdz 2014. gadam viņš spēlēja MHL komandās Voskresenskas "Himik" un Sanktpēterburgas "Dinamo".

2015./2016. gada sezonā viņš spēlēja Rumānijā, kur izcīnīja vietējā čempionāta sudraba medaļu. Tambijeva karjeras ceļš tālāk veda uz Krievijas Augstāko hokeja līgu (VHL), kurā četros gados nospēlēja 123 regulārās čempionāta spēles, kurās guva 24 vārtus un atdevis 61 rezultatīvo piespēli. Augstākais punkts šajā līgā tika sasniegts 2019. gadā, kad viņš ar Kazahstānas komandu Karagandas "Sarjarka" kļuva par čempionu.

2019. gadā viņš atgriezās Latvijā un vienu sezonu aizvadīja OHL komandā "Kurbads", pēc tam pievienojoties Jelgavas vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!