Foto: F64

2022./2023. gada Optibet Hokeja Līgas (OHL) čempionātā piedalīsies sešas komandas no Latvijas un trīs vienības no Lietuvas. Starp dalībniekiem atrodama Rīgas "Dinamo", bet nav pērnās sezonas fināliste un 2021. gada čempione "Olimp/Venta 2022".

Gaidāmajā OHL čempionātā savu dalību apstiprinājuši seši Latvijas klubi HK "Prizma", HS "Rīga", HK "Zemgale/LLU", "DLSS/Dinaburga", "Mogo/LSPA" un "Dinamo Rīga". Savukārt no Lietuvas spēlēs trīs komandas – "Kaunas City", "Energija" un Viļņas "7BET-HOCKEY PUNKS".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Rīgas "Dinamo" aizvietos "Olimp" un būs zināmā mērā "troņmantiniece". Kā zināms, Rīgas "Dinamo" 14 sezonas startēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), bet pēc Krievijas uzsāktā kara un iebrukuma Ukrainā izstājās no KHL.

"Esam gandarīti paplašināt OHL līgas teritorijas un palielināt kopējo komandu skaitu. Lietuvas komandu dalība noteikti palīdzēs vēl vairāk popularizēt un attīstīt hokeju Baltijas reģionā. Latvijas Hokeja federācijas vārdā novēlu visām komandām veiksmīgi sagatavoties sezonai un aizvadīt aizraujošu čempionātu," saka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

"Esmu pārliecināts, ka Lietuvas un Latvijas apvienotā hokeja līga vēl vairāk palielinās interesi par šo sporta veidu abās valstīs un cels kopējo hokeja līmeni. Šī ir lieliska iespēja mūsu komandām piedalīties augstāka līmeņa čempionātā, lai hokeja līdzjutēji redzētu daudzas aizraujošas cīņas ar kaimiņiem. Biedrības "Hockey Lietuva" vārdā novēlu veiksmi visiem sportistiem un komandām," norāda Lietuvas Hokeja asociācijas (AHL) prezidents Dainius Zubrus:

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņems augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas, tiks atzītas par savu valstu čempioniem.

Nākamajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 144 spēles.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz divām uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2021./2022. gada OHL regulārais čempionāts startēs 3. septembrī. Augusta beigās norisināsies OHL pirmssezonas preses konference, kur komandas iepazīstinās ar savu sastāvu un pastāstīs par izvirzītajiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!