Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo reizi kopš 2006. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā spēlējošā Edmontonas "Oilers" piektdien guva otro uzvaru Rietumu konferences pusfināla sērijā, savukārt Sentluisas "Blues", pateicoties diviem krievu uzbrucēja Vladimira Tarasenko gūtajiem vārtiem, tika pie pirmā panākuma sērijā.

"Oilers" viesos ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Rezultātu spēles otrajā minūtē atklāja slovāku aizsargs Andrejs Sekera, bet cīņas 27. minūtē Patriks Marūns vairākumā pārsvaru dubultoja.

"Ducks" vienus vārtus atspēlēja spēles 36. minūtē, kad vairākumā precīzs bija zviedrs Jākobs Silfverberjs, tomēr izglābties no neveiksmes Kalifornijas komanda nespēja, kas līdz ar to zaudēja abās mājas spēlēs, jo pirmajā cīņā piekāpās ar 3:5.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Edmontonas kluba vārtsargs Kems Telbots, kurš atvairīja 39 no 40 metieniem.

"Jau no spēles sākuma jutos ļoti labi, kad izdevās "izvilkt" pāris grūtas ripas. Tas ļāva labi iejusties spēles ritmā, bez tam mēs jau mača sākumā guvām ļoti svarīgus vārtus. Spēles otrajā pusē pretiniekiem bija pārsvars, taču mēs nesalūzām, kas liecina, ka esam laba komanda," pēc cīņas sacīja Telbots.

Sērijas trešā un ceturtā spēle attiecīgi svētdien un trešdien notiks Edmontonā.

Tikmēr Sentluisas "Blues" mājās ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Nešvilas "Predators", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Par šī mača varoni kļuva Tarasenko, kurš 20 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām panāca izlīdzinājumu 1:1, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus. "Blues" komandā vienus vārtus guva arī Jori Lehtera, bet "Predators" rindās izcēlās Džeimss Nīls un Raiens Eliss.

Nešvilas komandai šis bija pirmais zaudējums šīs sezonas "play-off" izcīņā, jo pirmajā kārtā tā ar 4-0 uzvarēja Čikāgas "Blackhawks".

Šīs sērijas pirmajā spēlē "Predators" uzvarēja ar 4:3.

Trešais un ceturtais mačs attiecīgi svētdien un otrdien notiks Nešvilā.

Ziņots, ka Austrumu konferences pusfinālu ceturtdien ar uzvarām sāka Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators". Pašreizējā Stenlija kausa īpašniece "Penguins" ar 3:2 uzvarēja šīs sezonas regulārā čempionāta labāko komandu Vašingtonas "Capitals", bet Otavas "Senators" ar 2:1 pieveica Ņujorkas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!