Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš, pievienojoties agresora valsts Krievijas rīkotā čempionāta komandai Habarovskas "Amur", labi apzinājies, ka viņam ceļš uz valstsvienību turpmāk būs slēgts, krievu medijiem vēlreiz apliecināja 30 gadus vecais sportists.

Kalniņš jūlijā noslēdza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu "Amur", la gan izmaiņas Sporta likumā liedz Latvijas sportistiem doties peļņā uz agresorvalsti Krieviju vai tās sabiedroto Baltkrieviju. Kalniņa pāreju neapstiprināja Latvijas Hokeja federācija (LHF), ilgu laiku nebija arī atbildes no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF), kas pagājušās nedēļas nogalē gan deva Kalniņa pārejai zaļo gaismu.

Kalniņš aizvadījis jau pirmo spēli "Amur" rindās, bet vēlāk sarunā ar Krievijas medijiem vēlreiz uzsvēris, ka labi apzinājies savas rīcības sekas. "Esmu jau aizvēris šo (Latvijas izlases -red.) lappusi. Man ir 30 gadi, bet izlasē esmu aizvadījis tikai divas pilnas spēles. Ja nespēlē, tad ir jāpaiet malā. Tāpēc pērn jau nemaz nebraucu uz izlasi. Labāki laiku pavadīt ar ģimeni, nekā sēdēt rezervē."

Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā. Pārkāpjot šo likumu, Kalniņš nekad vairs arī nedrīkstēs strādāt Latvijas sporta sistēmā, ja viņš pēc karjeras beigām izdomās palikt sportā jebkādā statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!