Foto: F64

Latvijas hokeja čempionātā gaidāmajā sezonā debitēs hokeja klubs "Mogo", kura galvenais treneris būs kādreizējais Latvijas izlases aizsargs Oļegs Sorokins. Bez trenera pienākuma pildīšanas viņš dosies arī laukumā, līdz ar to Sorokins būs spēlējošais treneris. Sarunā ar portālu "Delfi", Sorokins stāstīja, ka viņš atkal vēlas gūt baudu no hokeja un izjust tās emocijas, kuras sniedz šis sporta veids.

HK "Mogo" komandas prezentācijā netika slēpts komandas budžets, kas nākamajai sezonai ir aptuveni 100 000 eiro liels. Komandai izdevās sapulcēt Latvijas čempionātam pieklājīgu sastāvu, un mērķi jau debijas sezonā ir izvirzīti visaugstākie.

Tikmēr HK "Mogo" spēlējošais treneris Sorokins stāstīja, ka uzreiz neplāno mesties laukumā. Viņš vispirms vēlas novērtēt savu spēlētāju varējumu, un tikai vajadzīgajos brīžos doties laukumā, lai palīdzētu ar savu lielo pieredzi: "Droši vien sākumā es būšu vairāk kā treneris. Skatīšos, kā puišiem veiksies laukumā un kā ritēs spēles. Tai pat laikā kopā ar visiem trenēšos, lai būtu gatavs doties laukumā, gadījumā, ja būs traumas, vai kāds aizsargs dosies spēlēt uz citu komandu. Mums ir arī doma, kurš varētu vadīt komandu no rezervistu soliņa, kad esmu laukumā. Šīs vēl ir tās lietas, kuras varēs saprast, kad jau sezona ritēs uz priekšu."

"Runājot par šīs komandas spēles stilu, mēs noteikti pielāgosimies pretiniekam. Pret "Liepāju" vai "Kurbadu", kas nopietni trenējas un gatavojas sezonai, mēs spēlēsim vienā stilā, nekā pret citām komandām. Mēģināsim mazliet adaptēties pretiniekiem, tajā pašā laikā centīsimies rādīt arī savu spēli. Mums komandā ir pieredzējuši čaļi, kas ļaus mums "spēlēt ar galvu"," turpināja hokeja eksperts.

HK "Mogo" prezentācijā netika slēpts, ka hokejistiem paralēli vēl nākas arī strādāt, jo naudu par hokeja spēlēšanu viņi nesaņems.

"Esmu spēlējis klubos un valstīs, kur hokeja apvienošana ar darbu ir normāla lieta. Tā tam ir jābūt. Tādās valstīs, kā Dānija un Itālija ļoti liela daļa spēlētāju paralēli arī strādā. Dānijas izlasē pasaules čempionātā spēlēja viens no maniem bijušajiem maiņas partneriem, un tajā laikā viņš līdz pusdienlaikam strādāja bankā. Pēc tam viņš gāja uz treniņiem. Tagad viņš ir izlasē, tā kā tas nav nekas jauns un tas ir normāls modelis," sacīja Sorokins, kurš arī skaidroja motivāciju, kāpēc darbs tiek apvienots ar spēlēšanu Latvijas čempionātā.

"Jebkuram hokejistam tā ģērbtuves sajūta, kur valda vienotība, ir viena no galvenajām motivācijām turpināt spēlēt šajā pusprofesionālajā līmenī. Kad noslēdzas karjera, ļoti pietrūkst šīs sajūtas. Spēlēšana laukumā ir bauda. Mums komandā vēl ir jauni puiši, man pasē ir tas 40-nieks, pārējie būtībā ir tajā labākajā hokejista vecumā."

"Atmosfēra komandā ir ideāla. Treniņu apmeklējums arī ir ļoti labs, vēl nevajag pierakstīt, kurš ierodas un kurš nē. Mums komandai ir divi ļoti labi vārtsargi – Henrijs Ančs un Renārs Kazanovs. Abi aizvadītajās divās sezonās kļuvuši par Latvijas čempioniem, tāpēc pretiniekiem būs no kā bīties," smaidot sacīja Sorokins. "Mums ir solīda aizsardzības līnija, kur apvienoti gan jauni, gan pieredzējuši spēlētāji. Uzbrukumā varbūt nav tik skaļi vārdi, taču ir tādi pazīstami spēlētāji, ka Ronalds Ciks, Aleksandrs Kerčs, Valērijs Fiļimonovs. Mums ir četri pilni piecinieki, un uz sezonas sākumu būsim kaujas gatavībā."

HK "Mogo" trenējas vidēji trīs reizes nedēļā. Sorokins uzskata, ka tas ir ļoti optimāli. Uz sezonas sākumu un svarīgākajām cīņām treniņi notiks biežāk. Lai arī klubam pirms jaunās sezonas nav bijušas oficiālas pārbaudes spēles, vienības hokejisti treniņos spēkojas ar Latvijas izlases hokejistiem, kuriem vēl nav līgumi ar komandām.

Latvijas čempionātam pēc profesionāļa karjeras beigām Sorokins esot sekojis diezgan daudz. "Pagājušajā gadā spēlēt šeit nesanāca, bet šogad man sagribējās atsākt, un dzirdot, ka veidojas jauna komanda, pieņēmu šo izaicinājumu," sacīja aizsargs. "Manuprāt, tas, kas šeit veidojas ir kaut kas ļoti labs. Ir cilvēki, kas vēlas to atbalstīt, un tas ir pats labākais."

Sorokins darbu HK "Mogo" galvenā trenera amatā apvienos ar strādāšanu televīzijā kā hokeja eksperts. "Latvija nav tik liela, lai nevarētu paspēt izbraukāt un apvienot šos abus amatus."

HK "Mogo" sešas spēles līdz novembrim, kad būs Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārtraukums, aizvadīs Ventspilī, kur Sorokins iepriekšējos gados darbojies ar jaunajiem hokejistiem. "Esmu pārliecināts, ka tas piesaistīs ventspilniekus un tribīnes būs pilnas. Tas, ka tā ir laba ideja, pierāda arī jauno hokejistu interese par to. Viņi man jautāja vai tiešām Ventspilī būs Virslīgas spēles, un, kad to apstiprināju, viņi priecājās."

HK "Mogo" dibinātājs un prezidents ir Māris Martinsons, kurš paziņoja, ka šis nav viena gada projekts. "Jau pirmajā sezonā mūsu mērķi ir ambiciozi un vēlamies cīnīties par čempionu titulu. Apzināmies, ka komandas ir spēcīgas, taču mērķi mums ir visaugstākie," sacīja Martinsons. "Mūsu mērķis ar laiku ir piesaistīt jaunos spēlētājus, kuriem neizdodas iekļūt MHL komandu vai Rīgas "Dinamo" sastāvā."

Martinsons skaidroja, ka ir bēdīgi, ka jaunajiem nav, kur spēlēt: "Spēlēšana Latvijas čempionātā ir ļoti labs pārejas posms no jauniešu uz pieaugušo hokeju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!