Foto: F64

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārās sezonas uzvarētāja "Zemgale"/LLU piektdien arī otrajā finālsērijas spēlē piekāpās "Olimp"/"Venta 2002" vienībai, kas sērijā izvirzījusies vadībā ar 2-0.

"Olimp" hokejisti pretiniekus pieveica ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0), otro reizi triumfējot Jelgavā.

Viesi panāca divu vārtu pārsvaru ar diviem vairākuma "goliem". Spēles 18. minūtē izcēlās Lauris Bajaruns, bet otrā perioda ievadā – Fjodors Jarovinskis.

Vienus vārtus jelgavnieki atguva 33. minūtē, kad Patriks Ozols panāca rezultātu 1:2.

Izšķirošo pārsvaru Rīgas hokejisti panāca 46. minūtē, kad Arvils Bergmanis un Emīls Ezītis 31 sekundes laikā nodrošināja jau rezultātu 4:1.

Mājinieku vārtos Rihards Cimermanis šoreiz atvairīja tikai 11 no 15 metieniem, kamēr viesu vārtos Rūdolfs Gusts Lazdiņš tika galā ar 28 metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Olimp"/"Venta 2002", kas trešdien Jelgavā pirmo finālspēli uzvarēja ar 3:1.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Mogo"/LSPA komandu ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-1 izrādījās pārāka par "Liepāju".

Līdz šim neviena no abām finālistēm kausu par godu savai uzvarai "play-off" turnīrā virs galvas nav cēlusi. "Olimp"/"Venta 2002" šis ir pirmais fināls, bet Jelgavas klubs vienīgo finālsēriju līdzšinējā komandas vēsturē aizvadīja 2018. gada pavasarī, kad pret Rīgas "Kurbads" zaudēja ar 0-4.

Šosezon komandas savā starpā jau bija tikušās sešreiz, un piecās pārāka bijusi Jelgavas komanda. Vienreiz tas noticis papildlaikā, bet zaudēts tikai vien ar minimālo 1:2.]\

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!