Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) 18. marta valdes sēdē pieņēmusi lēmumu par 2019./2020. gada sezonas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta uzvarētājiem pasludināt "Olimp" vienību, vēsta LHF.

Sakarā izsludināto ārkārtas stāvokli Latvijā, 12. martā LHF vadība pieņēma lēmumu pēdējās divas regulārā čempionāta spēles (abās bija jātiekas HK "Olimp" un HS "Rīga") aizvadīt bez skatītājiem – pie tukšām tribīnēm. Šīs spēles netika izspēlētas savlaicīgi, jo pēc HS "Rīga" lūguma tās tika pārceltas, lai ļautu jaunajiem HS "Rīga" hokejistiem piedalīties Pēterburgas atklātā čempionāta spēlēs.

No abām atliktajām un paredzētajām spēlēm notika viena, jo uz otro 14. martā HS "Rīga" komanda neieradās Rīgas Domes aizlieguma dēļ. Šo gadījumu izskatīja LHF Disciplinārā komisija un atzina "HS Rīga" neierašanos uz spēli par "force majeure" apstākļu rezultātu, tādējādi spēli atzina par nenotikušu.

Valdes sēdē trešdien izskatīja "Olimp" iesniegumu par Disciplinārās komisijas lēmuma apstrīdēšanu un lēma piešķirt HS "Rīga" tehnisko zaudējumu sakarā ar neierašanos uz spēli.

Līdz ar to HK "Olimp" tika pasludināta par Latvijas čempionāta - "Optibet" Hokeja līgas" - regulārā čempionāta uzvarētāju un pasniegt attiecīgo apbalvojumu - uzvarētāja kausu.

Pamatojoties uz ārkārtas situācijas stāvokļa ieviešanu valstī un sakarā ar LHF 13. marta valdes lēmumu, OHL izslēgšanas spēles nenotiks un 2019./2020 gada sezonā Latvijas čempiona tituls netiks piešķirts un medaļas netiks pasniegtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!