Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji nevarēs piedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, hokeja turnīrs tik un tā būs interesants, uzskata Starptautiskās Hokeja federācijas (SOK) pārstāvji.

Jau vēstīts, ka NHL vadība nav spējusi vienoties ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) par finansiālajiem nosacījumiem, tāpēc pasaules spēcīgākās līgas vadība nelaidīs spēlētājus uz četrgades sporta svētkiem.

"Tā noteikti ir liela vilšanās tiem spēlētājiem, kuri ļoti gribēja braukt uz olimpiskajām spēlēm. SOK jūt līdzi šiem sportistiem. Šis lēmums rada neizpratni, jo Starptautiskā Hokeja federācija piedāvāja tos pašus nosacījumus, ko iepriekš, apmaksājot avio pakalpojumus un apdrošināšanu," teikts SOK paziņojumā.

"Olimpiskais hokeja turnīrs tik un tā būs interesants, jo tajā piedalīsies spēlētāji no citām profesionālajām līgām," uzsvēra SOK.

Tikmēr IIHF prezidents Renē Fāzels uzskata, ka šis NHL vadības lēmums var kaitēt viņiem pašiem, domājot par 2020. gada Pasaules kausa turnīra aizvadīšanu.

"Šis lēmums var ietekmēt pārrunas par jauno kolektīvo līgumu starp NHL un NHL Spēlētāju asociāciju. NHL draud ļoti grūti laiki, jo spēlētāji nav apmierināti, Spēlētāju asociācija arī nav apmierināta. Tas viss var traucēt 2020. gada Pasaules kausa rīkošanai. Gerijs Betmens iet pa ļoti bīstamu ceļu," uzsvēra Fāzels.

Fāzels atgādināja, ka olimpiskajās spēlēs arī iepriekš nav piedalījušies NHL spēlētāji, tomēr viņš vēl cer tikties ar NHL vadību, lai pārrunātu šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!