Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas čempione "Olimp"/"Venta 2002" svētdien cieta zaudējumu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrās kārtas trešajā spēlē, bet tomēr spēja sasniegt nākamo turnīra nākamo kārtu.

"Olimp"/"Venta 2002" Budapeštā ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) piekāpās Ungārijas vienībai "Ferencvaros".

Pirmā perioda vidū ungārus vadībā izvirzīja Gerge Naģs un rezultāts 1:0 turējās līdz pat trešās trešdaļas ceturtajai minūtei, kurā Juhani Tamminens nostiprināja "Ferencvaros" vadību. Vēl pēc trīs minūtēm Balāžs Šomoģi panāca jau 3:0 Budapeštas vienības labā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divarpus minūtes, Edijs Brahmanis vienus vārtus atguva, taču tas neglāba rīdziniekus no zaudējuma.

Vēlāk vakarā Kijevas "Sokil" ar 9:4 (4:0, 4:2, 1:2) pārspēja Tartu "Valk 494" komandu, tādējādi nākamo kārtu sasniedza Latvijas čempioni.

Uzvarot kijeviešiem, Latvijas, Ungārijas un Ukrainas komandām bija pa sešiem punktiem, bet šo trīs vienību savstarpējos mačos labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība bija rīdziniekiem, kas deva ceļazīmi uz trešo kārtu.

Jau ziņots, ka piektdien, trīs vārtus gūstot Georgijam Pujacam, "Olimp"/"Venta 2002" ar 4:1 pārspēja Kijevas "Sokil", bet sestdien ar 5:3 guva virsroku pār Tartu "Valk 494" komandu.

Novembrī gaidāmo trešo kārtu sasniedza tikai grupas uzvarētāja. Nākamajā posmā astoņas komandas būs sadalītas divās apakšgrupās, pa divām labākajām iekļūstot finālčetrinieka turnīrā. Turnīra uzvarētāja iegūs tiesības 2022./2023.gada sezonā spēlēt IIHF Čempionu līgā.

Iepriekšējā sezonā IIHF Kontinentālais kauss netika aizvadīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!