Foto: F64
"Olimp"/"Venta 2002" ceturtdien svinēja uzvaru viesos Latvijas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē, pakāpjoties uz otro vietu līgā.

"Olimp"/"Venta 2002" viesos ar 5:2 (1:1, 4:0, 0:1) pieveica Hokeja skolu "Rīga".

Vārtus uzvarētājiem guva Emīls Ezītis, Georgijs Pujacs, Kirils Galoha, Lauris Bajaruns un Aleksejs Širokovs, bet mājinieku rindās izcēlās Kristaps Kristiņš un Daniels Mūrnieks.

Uz Ezīša gūtajiem vārtiem Kristiņš atbildēja ar precīzu metienu 19 sekundes pirms pirmā pārtraukuma, taču otrajā periodā jau izpaudās "Olimp"/"Venta 2002" pārsvars.

Rūdolfs Gusts Lazdiņš uzvarētāju rindās atvairīja 20 pretinieku metienus, bet trīs punktus par rezultatīvām piespēlēm sakrāja Nikolajs Jeļisejevs.

Labāko spēlētāju balvas tika Ezītim un Dāvim Orniņam.

Nākamās trīs spēles līgā sestdien.

Turnīra tabulas vadībā ar sešiem punktiem trijos mačos ir "Liepāja", kurai ar četriem punktiem seko "Olimp"/"Venta 2002" (divos mačos) un "Mogo"/LSPA (trijās spēlēs). Pa diviem punktiem ir "Zemgale"/LLU divos mačos un Hokeja skolai "Rīga" trijos, bet bez punktiem divās spēlēs palikusi "Prizma"/IHS un trijās - Daugavpils "Dinaburga".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skolas "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas" komandas.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!