Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" izīrējis Latvijas hokejistu Rūdolfu Balceru Norvēģijas augstākās līgas klubam Stavangeras "Oilers", kurā viņš spēlēja pirms došanās uz Ziemeļameriku.

"Senators" vēsta, ka Balcers izīrēts Stavangeras "Oilers" līdz NHL treniņnometnes sākumam. Pagaidām vēl nav zināms, kad sāksies gatavošanās jaunajai NHL sezonai. Šajā starpsezonā ir ieraksta prakse, ka NHL klubi izīrē savus hokejistus, lai tie būtu gatavāki sezonas sākumam.

Balcers Stavangeras komandā sāka savu profesionāļa karjeru, bet 2015. un 2016. gadā izcīnīja Norvēģijas čempionu titulu šīs vienības rindās.

Otavas klubu Balcers pārstāv kopš 2018./2019. gada sezonas. Savā pirmajā sezonā kluba sistēmā uzbrucējs NHL atzīmējās ar 14 punktiem (5+9) 36 spēlēs, bet AHL čempionātā viņš 43 spēlēs sakrāja 31 punktu (17+14).

Aizvadītās sezonas ievadu hokejistam nācās izlaist ceļgala savainojuma dēļ. Kurzemnieks NHL atzīmējās ar trim punktiem (1+2) 15 mačos, bet sezonu uzsāka Belevilas "Senators" komandā, kuras labā viņš AHL čempionātā 33 spēlēs guva 36 punktus (16+20).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!