Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons sestdien guva savus otros vārtus sezonā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu no kārtējā zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta ietvaros.

"Sabres" sestdien izbraukumā ar 2:4 (0:1, 2:3, 0:0) piekāpās Karolīnas "Hurricanes" hokejistiem, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēdējo piecu maču laikā.

Pēc diviem ielaistiem vārtiem pirmo un otro trešdaļu sākumā "Sabres" nonāca iedzinējos ar 0:2, bet 23.minūtē Bufalo kluba aizsargs Neitans Boljē guva savus pirmos vārtus šajā sezonā.

Tiesa, tikai divas minūtes vēlāk Džastins Folks atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet 32.minūtē viņš panāca jau 4:1. Tikmēr Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās 34.minūtē, kad vārtu priekšā izmantoja Džeka Aikela piespēli.

Noslēdzošajās 20 minūtēs rezultāts gan vairs nemainījās un "Sabres" piedzīvoja zaudējumu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, uzvarēja 50% iemetienu un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējam šie bija pirmie vārti kopš 14.oktobra.

Šosezon Girgensons 31 spēlē atzīmējies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bufalo klubs ar 25 punktiem 36 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Hurricanes" ar 39 punktiem 35 cīņās ir devītajā pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 21 punkta.

Nākamajā mačā "Sabres" hokejisti 27.decembrī viesosies pie Ņujorkas "Islanders".

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!