Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Ņujorkas "Islanders" guva savus 767. vārtus, kas ļāva visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteigt Jaromiru Jāgru un pakāpties uz trešo vietu.

"Capitals" otrdien NHL mačā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Islanders" vienību.

Jāgrs savā karjerā 1733 spēlēs izcēlās ar 766 vārtu guvumiem, bet Ovečkins tagad viņu apsteidzis, turklāt to izdarot 1256 spēlēs.

Ovečkins tagad NHL labāko vārtu guvēju sarakstā zaudē tikai Veinam Greckim (894) un Gordijam Hovam. "Tas ir diezgan forši. Apsteigt šīs visas leģendas ir vēsturisks sasniegums. Ceru, ka kāds kādreiz pārspēs manus rekordus, bet to mēs redzēsim," NHL citēja Ovečkina teikto.

Šajā sezonā viņš 59 spēlēs guvis 37 vārtus.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Ovečkins izbraukuma spēlēs saskāries ar to, ka viņu izsvilpj līdzjutēji. Ovečkins gadiem ilgi bijis Vladimira Putina atbalstītājs, 2017. gadā pat dibinot sabiedrisko kustību "Putina komanda". Viņš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gan uzsvēra, ka neiesaistās politiskos jautājumos, un izvairīgi runāja par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!