Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins pēc diskvalifikācijas saņemšanas otrdien atteicās no dalības NHL "All Star" spēlē.

NHL pirmdien uz trīs spēlēm diskvalificēja Ovečkinu par rupju spēka paņēmienu. Mačā, kurā "Capitals ar 3:4 piekāpās Pitsburgas "Penguins" , Ovečkins lēcienā izdarīja asu spēka paņēmienu pret Zbineku Mihaleku. Par spēka paņēmienu Ovečkins spēles laikā sodu nesaņēma, taču NHL nolēma izskatīt šo gadījumu un lēma savādāk. Bez trīs spēļu diskvalifikācijas Ovečkins nesaņems algā arī 154 000 dolārus, ko ieskaitīs NHL ārkārtas medicīniskās palīdzības fondā.

Lai gan Ovečkins saņēmis diskvalifikāciju, kas beigsies pēc šajā nedēļas nogalē paredzētās NHL "All Star" spēles, krievu hokeja zvaigzne drīkst piedalīties šajā šovā.

Kā atbildes gājienu uz savu diskvalifikāciju Ovečkins paziņoja par atteikšanos no dalības "All Star" spēlē. "Capitals" vadība arī atbalstījusi sava kapteiņa rīcību.

"Mana sirds nebūs tur. Esmu diskvalificēts, tad kāpēc man tur jābūt? Man patīk šī spēle, tas ir lielisks pasākums, es gribētu tur būt, bet esmu diskvalificēts," Ziemeļamerikas masu medijos citēts Ovečkins. "Nevēlos būt kā mērķis. Šobrīd jūtu, ka neesmu pelnījis piedalīties. Ja jau esmu diskvalificēts, tad man ir jābūt diskvalificētam. Tāpēc man jāatbrīvo vieta sastāvā citam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!