Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva savus karjeras 709. vārtus, kas visu laiku labāko snaiperu sarakstā ļāvis pakāpties uz septīto vietu.

Ovečkina pārstāvētā "Capitals" viesos ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Lai arī Vašingtonas komanda zaudēja, Ovečkinam trešā perioda 12. minūtē izdevās kļūt par septīto visu laiku labāko vārtu guvēju NHL vēsturē. Uzbrucējs iemeta savus 709. vārtus NHL karjerā, bet priekšā esošais Fils Espozito guvis par astoņiem vārtiem vairāk.

Ovečkinam bija nepieciešamas 1159 spēles un 16 sezonas, lai sasniegtu septīto vietu labāko snaiperu sarakstā, kamēr jau astotajā vietā esošais Maiks Gartners 708. "golus" iemeta 1432 spēlēs. Viņš NHL nospēlēja 19 sezonas. Savukārt Espozito 717 vārtus guva 1282 spēlēs, kas iekrātas 18 NHL sezonās.

"Rangers" komandā trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Artēmijs Panarins, kamēr divus vārtus iemeta Raiens Stroms.

Citā spēlē Čikāgas "Blackhawks" mājās ar 6:4 (3:1, 0:2, 3:1) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes", pārtraucot komandas piecu uzvaru sēriju.

Patriks Keins atzīmējās ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, Alekss Debrinkats guva divus vārtus, Dominiks Kubalīks iekrāja 1+2, bet Matīass Janmarks izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Andrejs Švečņikovs un Sebastians Aho "Hurricanes" komandā iekrāja 1+1, bet divas piespēles Dagija Hamiltona rēķinā.

Tāpat panākumu savā laukumā svinēja Vinipegas "Jets", kas ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) pieveica Kalgari "Flames". Metjū Pero iekrāja trīs rezultatīvas piespēles, kamēr Meisons Epeltons guva divus vārtus. Goda vārtus "Flames" rindās pirmā perioda pēdējā minūtē iemeta Endrū Mandžiapane.

Tikmēr Sentluisas "Blues" mājās ar 3:4 (0:2, 0:1, 3:1) piekāpās Arizonas "Coyotes".

Kristiāns Dvoraks un Konors Garlands "Coyotes" komandā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet Džordans Osterle iekrāja 0+2. Divus vārtus "Blues" komandā iemeta Maiks Hofmans, kamēr Torijs Krugs un Deivids Perons divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Saulainajā Floridā vietējā "Panthers" savā laukumā ar 5:6 (2:2, 3:1, 0:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Nešvilas "Predators".

Filips Forsbergs uzvaru "Predators" komandai izrāva papildlaika pēdējā minūtē. Uzbrucējs šajā spēlē guva divus vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Vēl divus "golus" iemeta Mets Dušeins. "Panthers" komandā "hat-trick" un divas rezultatīvas piespēles Džonatanam Huberdo, kamēr Aleksandrs Barkovs pievienoja 1+1.

Kanādā Monreālas "Canadiens" mājās ar 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) atzina Otavas "Senators" pārākumu, kurai šis bija pirmais panākums pēdējos desmit mačos.

Tims Štucls "Senators" komandā guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, kamēr Tomass Šabo pievienoja 1+1. "Canadiens" komandā vārtus iemeta Brendans Galagers un Džošs Andersons.

Visbeidzot Toronto "Maple Leafs" savā arēnā ar 7:3 (2:1, 3:1, 2:1) sagrāva Vankūveras "Canucks".

Pieredzējušais Džeisons Speca izcēlās ar "hat-trick", trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Viljamss Nīlanders, Mičelam Mārneram 1+2, Ostons Metjūss guva divus vārtus, bet vēl divas piespēles nopelnīja arī Treviss Boids. "Canucks" rindās Džonatans Taners Millers ar vārtiem un rezultatīvu piespēli bija punktiem bagātākais komandas spēlētājs.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" ceturtdien regulārā čempionāta spēlē izcīnīja uzvaru, ar vārtu guvumiem izceļoties jaunpienācējiem Džekam Roslovičam un Patrikam Lainem, kamēr rezervista statusā pirmo reizi šosezon bija Matīss Kivlenieks.

"Blue Jackets" mājās ar 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) uzvarēja Dalasas "Stars", kas pirms divām dienām savstarpējā mačā izcīnīja uzvaru.

Trešdien treniņā ķermeņa augšdaļas savainojumu guva Elvis Merzļikins, kā rezultātā viņa vietu uz rezervistu soliņa ieņēma Kivlenieks. Latvijas vārtsargam pie spēles laika neizdevās tikt, jo Jonass Korpisalo nospēlēja visu maču un atvairīja 25 no 28 metieniem, tverot 89,3% raidījumu.

Ceturtdien spēle bija plānota arī Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins", taču duelis ar Ņūdžersijas "Devils" Covid-19 dēļ pārcelts uz citu norises laiku.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!