Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā savu spožo sniegumu otrdien, 4. februārī, turpināja Vašingtonas "Capitals" krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš pirmais visā līgā tagad sasniedzis 40 gūto vārtu atzīmi.

Ovečkins pēdējā trešdaļā nepilnu piecu minūšu laikā guva tā saucamo īsto "hat trick", palīdzot "Capitals" lauzt cīņas gaitu un ar 4:2 pieveikt Losandželosas "Kings".

Krievu superzvaigzne pēdējās trešdaļas 14. minūtē panāca 2:2, tad guva uzvaras vārtus, bet priekšpēdējā minūtē raidīja ripu jau tukšos pretinieku vārtos. Līdz ar to Ovečkins sasniedza hokeja īsto "hat trick" - trīs gūtie vārti spēlē pēc kārtas, neizceļoties nevienam citam hokejistam abās komandās. Interesanti, ka Ovečkins līdz pat pirmajiem gūtajiem vārtiem spēlē nebija izdarījis nevienu metienu.

Vēl uzvarētājiem vienus vārtus guva amerikāņu aizsargs Džons Karlsons, bet "Kings" rindās ar diviem goliem izcēlās Džefs Kārters.

Tagad Ovečkina kontā ir 40 gūtie vārti sezonā un 698 – visā karjerā. NHL vēsturē tikai Ovečkinam un leģendārajam Veinam Greckim izdevies gūt 40 vārtus vismaz 11 sezonās, bet Greckis to paveica pat 12 sezonās.

Tāpat Ovečkinam tagad ir 110 uzvaru nesošie vārti, kas NHL vēsturē šajā rādītājā viņu ierindo ceturtajā vietā aiz Jaromīra Jāgra (135), Gordija Hova (121) un Fila Espozito (118). Visticamāk, jau tuvākajās spēlēs Ovečkins kļūs tikai par astoto spēlētāju vēsturē, kurš sasniedzis 700 gūto vārtu robežu. Šajā rādītājā līderis ir Greckis (894), kuram seko Hovs (801), Jāgrs (766), Brets Hals (741), Marsels Dions (731), Espozito (717) un Maiks Gārtners (708).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!