Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja pieredzējušā latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda, kas izbraukumā ar 2:4 (0:1, 2:0, 0:3) piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Ozoliņš laukumā pavadīja 27 minūtes un 13 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks "Atlant" komandā. Sev atvēlētajā laikā aizsargs veica vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem.

Uzvarētājiem šajā mačā pa vieniem vārtiem guva Andrejs Popovs, Petri Kontiola, Andrejs Kosticins un Jevgēņijs Kuzņecovs. Savukārt "Atlant" komandā precīzi meta Nikolajs Ļemtjugovs un Konstantīns Koļcovs.

Citā spēlē sestdien uzvaru izcīnīja pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas viesos ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus.

Pamatlaikā abus vārtus "Lokomotiv" komandas labā guva Jegors Averins, bet pēcspēles metienos uzvaru viesiem nodrošināja Daniils Apaļkovs, kurš pagājušajā nedēļā tika nosaukts par septembra labāko jauno spēlētāju.

Kā ziņots, Rēdlihs treniņa laikā guva ceļgala locītavas traumu un nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Dramatisku uzvaru sestdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas izbraukumā ar 5:4 (1:4, 2:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pēc pirmās trešdaļas CSKA zaudēja ar 1:4, taču otrajā trešdaļā guva divus bezatbildes vārtus un pietuvojās pretiniekiem līdz 3:4. Neizšķirtu trīs minūtes pirms mača pamatlaika beigām panāca Aleksandrs Radulovs, bet uzvaras vārtus Mihails Grabovskis guva 25 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Sprukts laukumā pavadīja piecas minūtes un 20 sekundes, kuru laikā vienreiz uzmeta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja divos no astoņiem iemetieniem.

Citviet uzvaru ar futbolam raksturīgu rezultātu izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass", kas viesos ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) apspēlēja Čehovas "Vitjaz".

Šajā mačā vienīgos vārtus otrās trešdaļas ievadā guva Antons Babčuks, bet "Donbass" vārtsargs Stepans Gorjačevskihs atvairīja 30 pretinieku metienus.

Bārtulis cirkšņa traumas dēļ izlaida ceturto maču pēc kārtas. Kā ziņots, viņš nepiedalīsies arī nākamajās trīs "Donbass" vienības spēlēs.

Pie panākuma tika arī latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) bija pārāka pār Čehijas klubu Prāgas "Lev", kurā ģenerālmenedžera pienākumus pilda Normunds Sējējs.

Mača galvenie notikumi risinājās pamatlaika pēdējās 18 sekundēs, kuru laikā "Ak Bars" guva divus vārtus pēc kārtas un svinēja uzvaru. Tiesa, ceturto ripu mājinieki ieraidīja jau tukšos pretinieku komandas vārtos.

Kā zināms, Dārziņš rokas traumas dēļ nav spēlējis jau kopš septembra vidus.

Tikmēr septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pašreizējā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pieveica Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus.

Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd pirmajā vietā ar 32 punktiem 15 spēlēs atrodas Maskavas "Dinamo", kurai ar 30 punktiem 15 spēlēs seko "Lokomotiv". Tikmēr CSKA komanda ar 25 punktiem 15 mačos ir piektajā pozīcijā, "Atlant" ar 24 punktiem 16 cīņās atrodas pozīciju zemāk, bet "Donbass" ar 19 punktiem 15 spēlēs ieņem 11.vietu. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 16 mačos šobrīd atkritis jau uz pēdējo, 14.pozīciju.

Savukārt Austrumu konferencē pirmajā vietā ar 30 punktiem 14 spēlēs ir "Traktor", kurai ar 29 punktiem 16 cīņās seko Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība. "Ak Bars" tikmēr ar 28 punktiem 15 mačos ir trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!