Latvijas hokeja virslīgas čempionāta līderi „Ozolnieki-MONARCH” sestdien zaudēja pirmo punktu, uzvaru pār DHK „Latgale” izcīnot tikai pagarinājumā; līdzšinējās 11 spēlēs „Ozolnieki-MONARCH” uzvarēja pamatlaikā.

Pirmajā savstarpējā spēlē septembrī „Ozolnieki-MONARCH” uzvarēja ar 3:2, bet šoreiz DHK „Latgale” izrādīja sīvāku pretestību, spēles pamatlaikam beidzoties ar neizšķirtu 1:1. Spēles rezultāts tika atklāts mača trešajā minūtē, kad DHK „Latgale” vadībā izvirzīja Aleksandrs Kerčs. Perioda 15. minūtē Sergejs Durdins rezultātu izlīdzināja – 1:1, bet atlikušajās 45 spēles minūtēs neviena no komandām vārtus neguva.

Mača liktenis tika izšķirts pagarinājuma pirmajā minūtē, kad DHK „Latgale” vārtsargu Arturu Kuzmiču pārspēja Aigars Cipruss – 2:1. Līdz ar to „Ozolnieki-MONARCH” svinēja 12. uzvaru pēc kārtas, taču par to ieguva tikai divus punktus, jo viens pienācās DHK „Latgale”.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā „Ozolnieki-MONARCH” joprojām ir pārliecinošā vadībā. Bet DHK „Latgale” atrodas piektajā vietā.

Otrajā sestdienas spēlē HS „Rīga/LSPA” ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja HS „Rīga/Prizma”. Uzvarētāju labā vārtus guva Edgars Kamoliņš, Ivans Dmitrijevs un Maksims Firsovs, bet „Rīga/Prizma” – Niks Apsītis un Oskars Sprincis.

HS „Rīga/LSPA”, kuri izvadījuši 13 spēles, čempionāta kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet HS „Rīga/Prizma” ir priekšpēdējie, astotie.

Trešajā sestdienas spēlē „Zemgale/JLSS” ar 4:0 pārspēja turnīra pastarīšus HK „Ogre”, kas šosezon 11 spēlēs guvuši tikai vienu uzvaru. „Zemgale/LJSS” ar 22 punktiem kopvērtējumā ieņem trešo vietu, dēļ labākas gūto-zaudēto vārtu attiecības apsteidzot „Liepājas Metalurgu II”, kam arī ir 22 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!