Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgū noslēgti divi ļoti ievērojami darījumu – uzbrucējs Artēmijs Panarins pievienojies Ņujorkas "Rangers", bet vārtsargs Sergejs Bobrovskis karjeru turpinās Floridas "Panthers", vēsta NHL.

Pagaidām neoficiāla informācija liecina, ka Panarins ar "Rangers" noslēdzis 81,5 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz septiņām sezonām.

27 gadus vecais Panarins savā NHL karjerā spēlējis Čikāgas "Blackhawks" un Kolumbusas "Blue Jackets", un 322 spēlēs ticis pie 320 rezultativitātes punktiem. Aizvadītajā sezonā "Blue Jackets" rindās viņam 28 vārti un 59 piespēles.

Savukārt "Panthers" ar Bobrovski noslēdza 70 miljonu vērtu septiņu gadu līgumu. Arī viņš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Blue Jackets" vienību.

Aizvadītajā sezonā Bobrovskis vidēji mačā ielaia 2,58 vārtus un atvairīja 91,3 procentus metienus, kā arī deviņas reizes palika "sausā". Krievijas vārtsargs "Blue Jackets" pārstāvēja kopš 2012./13.gada sezonas, un viņš bija kluba rekordists uzvarās (213) un "sausajās" spēlēs (33). Viņš atzīts arī par sezonas labāko vārtsargu.

Savā NHL karjerā 30 gadus vecais vārtsargs spēlējis arī Filadelfijas "Flyers", un kopumā NHL nospēlējis 457 spēles, kurās atvairījis 91,9 procentus metienu.

Kā zināms, nākamajā sezonā "Blue Jackets" vārtsargu līnijā būs latvietis Elvis Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!