Foto: Reuters/Scanpix
Par aiziešanu no profesionālā sporta ir paziņojis septiņkārtējais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) "All-Star" izlases spēlētājs un Kanādas izlases uzbrucējs Pols Karija, vēsta līgas mājas lapa.

Karija NHL aizvadījis 15 sezonas un nospēlējis 989 mačus, kuros guvis 402 vārtus un kopumā sakrājis 989 rezultativitātes punktus. Aizvadīto sezonu Karija izlaida pilnībā, jo ārstēja smadzeņu satricinājumu.

"Tas bija mans sapnis kopš manām pirmajām dienām hokejā Vankūverā un Bērnabijā – kļūt par profesionālu NHL spēlētāju," teica Karija savā atvadu runā. "Šodien es izziņoju par savu aiziešanu no profesionālā hokeja un gribu pateikties visiem, kas bijuši man līdzās – komandas biedriem, treneriem, klubu menedžmentam un apkalpojošajam personālam. Esmu ļoti pateicīgs par atbalstu arī faniem, īpaši Anaheimā, Kolorādo, Nešvilā un Senluisā."

Kariju 1993. gadā kā ceturto draftā izvēlējās Anaheimas "Mighty Ducks", kuras sastāvā viņš kļuva par īstu NHL zvaigzni. Divās sezonās viņš pārsniedza 100 rezultativitātes punktu atzīmi un vienu pabeidza ar 99 punktiem, un trīsreiz tika iekļauts NHL "All-Star" izlases pirmajā maiņā.

Spēlējot vienā maiņā ar somu Tēmu Sēlani Karija kļuva par vienu no efektīgākajiem uzbrucēju pāriem, padarot "Mighty Ducks" komandu par vienu no populārākajām NHL. Divreiz Karija saņēmis lēdijas Bingas balvu, ko piešķir NHL sezonas džentlmeniskākajam spēlētājam, un divreiz pārstāvējis Kanādas izlasi Olimpiskajās spēlēs, 2002. gadā kļūstot par olimpisko čempionu.

Pēc Anaheimas Karija pārcēlās uz Kolorādo "Avalanche", kurā aizvadīja 2003./2004. gada sezonu, tad divus gadus spēlēja Nešvilas "Predators", bet pēdējās trīs NHL sezonas pārstāvēja Senluisas "Blues".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!