Foto: F64

Ja Latvijas vīriešu hokeja izlase šonedēļ spēs kvalificēties olimpiskajām spēlēm Sočos, Latvijas Hokeja federācija (LHF) saņems prēmiju, kā paredz jaunais sadarbības līgums ar alus darītavu "Aldaris".

"Tikai dažām valstīm ir tā vienreizējā iespēja Olimpiskajās spēlēs piedalīties ar savu sporta spēļu komandu. Latvija to jau ir izbaudījusi gan hokejā, gan basketbolā, un tagad ir vēl viena iespēja šo sasniegumu atkārtot. Mēs nevaram izlasei palīdzēt izcīnīt uzvaras, stāvot uz ledus vai sargājot vārtus, taču mēs varam palīdzēt finansiāli un morāli, lai spēlētāji varētu labi sagatavoties atbildīgajām spēlēm," saka Aldara izpilddirektors Veli Pekka Tennila.

LHF prezidents Kirovs Lipmans: "Uz šo olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru mums ir izdevies sapulcināt labākos un pēc sasniegumiem izsalkušus spēlētājus, jo ikvienam sportistam dalība Olimpiādē ir kas īpašs. Tas, ka izlasē ir atgriezušies daži pieredzējuši spēlētāji, tikai pierāda, cik liela viņiem ir vēlme palīdzēt izlasei iegūt ceļazīmi uz Sočiem. Spēlētāju augstā motivācija, sponsoru atbalsts un sapratne ir ļoti labs pamats, lai šajā kvalifikācijas turnīrā mēs patiesi iepriecinātu visus sporta draugus."

Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs risināsies no 7. līdz 10.februārim "Arēnā Rīga". Latvijas hokejisti par vienīgo ceļazīmi uz Soču Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!