Foto: Publicitātes foto

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde par Latvijas sieviešu hokeja izlases galveno treneri apstiprinājusi speciālistu no Somijas Hannu Saintulu, ziņo LHF.

Saintula lielāko trenera karjeras daļu strādājis par Somijas sieviešu izlases galveno treneri, un šajā amatā viņš četras reizes kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju.

Tāpat 65 gadus vecais Saintula vadījis Ķīnas sieviešu valstsvienību un Somijas augstākās līgas komandas "Espoo Blues" un "Kiekko-Espoo".

No 2015. līdz 2021. gadam Saintula darbojies kā valstsvienības menedžeris dažādās Somijas jauniešu un junioru izlasēs.

Tāpat Saintula ilgstoši strādājis Somijas Hokeja asociācijā, darbojies valsts sporta institūcijā, komentējis hokeja spēles televīzijā un bijis vadītājs Somijas saunas asociācijā.

Treneris no Somijas startējis trijās olimpiskajās spēlēs – Soltleiksitijā, Turīnā un Vankūverā. Saintula ir ieguvis arī vairākas individuālās balvas. 2019. gadā Saintula no Somijas sporta ministrijas saņēma augstāko apbalvojumu – "Noble Finnish Ice hockey Lion – 256". Somijas speciālista Hannu Saintula vārdā ir nodēvēts arī apbalvojums, kuru katru gadu pasniedz labākajam Somijas sieviešu hokeja trenerim.

Latvijas sieviešu hokeja izlase nākamgad spēlēs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, kas 1. līdz 7. aprīlim notiks Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Mūsu dāmu izlases pretiniekos būs Īslande, Spānija, Meksika, Taivāna un Ziemeļkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!