Foto: NHL.com

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets", kurā spēlē latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, galveno treneri varētu kļūt leģendārais vārtsargs Patriks Ruā, vēsta medijs "The Athletic".

Pavasarī "Blue Jackets" noslēdza ļoti neveiksmīgu sezonu, būdama viena no vājākajām komandām līgā un neiesaistoties cīņā par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā. Pēc sezonas noslēguma durvis tika parādītas galvenajam trenerim Bredam Larsenam, kā arī vārtsargu trenerim Menijam Legasī.

Šobrīd Kolumbusa ir jauna stūrmaņa meklējumos un, iespējams, galvenais treneris tiks nosaukts jau šonedēļ, turklāt tuvojas arī NHL drafts, kurā "Blue Jackets" izvēlēsies ar trešo numuru.

"The Athletic" apskatnieks Ārons Porcleins kā vienu no galvenajiem kandidātiem piesauc leģendāro Ruā, kurš pats savulaik bija izcils vārtsargs un kopā ar Kolorādo "Avalanche" un Monreālas "Canadiens" klubiem izcīnīja četrus Stenlija kausus. Savulaik viņš bez lieliem panākumiem vadīja "Avalanche", bet pēdējās sezonas ir atgriezies Kvebekas junioru līgas komandas "Remparts" galvenā trenera postenī. Viņš ir arī šī kluba īpašnieks.

Porcleins norāda, ka Ruā būtu gatavs atgriezties NHL līmenī, taču vienlaikus piebilst, ka būtu pārsteigums, ja kanādietis pārņemtu "Blue Jackets" grožus.

Vēl kā reāli kandidātu uz "Blue Jackets" galvenā trenera vietu "The Athletic" piesauc Endrū Brunjetu, kurš savulaik pēc pazīstamā Džoela Kvenevila nomainīšanas Floridas "Panthers" aizvada līdz uzvarai regulārajā čempionātā, taču klubā tā arī neieguva pilnvērtīgu galvenā trenera amatu. Šosezon viņš bija viens no Ņūdžersijas "Devils" galvenā trenera asistentiem un sagaidāms, ka šo amatu atstās, speciālistam jau esot bijušas intervijas ar vairākiem NHL klubiem.

Porcleins vēl atklāj, ka par "Blue Jackets" galveno treneri varētu kļūt Kriks Millers, kurš savulaik vadīja Karolīnas "Hurricanes", bet pēdējos gados strādājis par asistentu Sentluisā, Monreālā un Kalgari, kur viņš gan varētu nomainīt atlaisto stūrmani Derilu Sateru. Vēl arī kā variants tiek piesaukts Larsena asistents Paskāls Vinsents, kurš jau sevi labi apliecinājis Amerikas Hokeja līgā, taču viņš ne reizi nav vadījis kādu NHL klubu, kas tiekot uzskatīts par trūkumu. Starp "Blue Jackets" galvenā trenera amata kandidātiem esot arī Treviss Grīns, kurš vairāk kā četras sezonas vadīja Vankūveras "Canucks", līdz tik atlaists 2020./21. gada sezonā, bet aizgājušajā ziemā viņš bija atbildīgs par Kanādas izlasi Špenglera kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!