Foto: AFP/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmo zvaigzni nosaukts Monreālas "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss.

Aizvadītajā nedēļā Praiss izcīnīja uzvaru visās trijās spēlēs, turklāt katrā no cīņām caurmērā ielaida vien 0,66 ripas un atvairīja 98% pretinieku metienu.

Ja pirmajā nedēļas duelī pret Dalasas "Stars" viņš vēl ielaida divas ripas, atlikušajās divās spēlēs pret Ņujorkas "Rangers" un Vašingtonas "Capitals" kanādietis savus vārtus atstāja neieņemtus.

Šosezon Praiss ir starp vadošajiem vārtsargiem līgā - 39 maču laikā viņš izcīnījis 27 uzvaras, atvairījis 93,3% pretinieku metienu un caurmērā katrā no cīņām ielaidis 2,03 ripas.

Praiss karjerā šobrīd aizvadījis 29 sausās spēles, kas ir atkārtots "Canadiens" rekords - tikpat reižu savus vārtus neieņemtus savulaik, spēlējot šīs komandas sastāvā, atstāja arī leģendārais Patriks Ruā.

Tikmēr nedēļas otrās zvaigznes gods ticis uzbrucējam Sedrikam Paketam no Tampabejas "Lightning" komandas. Pagājušajā nedēļā viņš trīs spēļu laikā guva piecus vārtus, kas bija līgas labākais rezultāts.

Duelī pret Detroitas "Red Wings", kas norisinājās 29.janvārī, Pakets pirmo reizi karjerā guva "hat-trick". Zīmīgi, ka tādējādi viņš kļuva par pirmo debitantu kopš 1993.gada, kuram spēlēs pret Detroitas komandu izdevies gūt vismaz trīs vārtus.

Šosezon 21 gadu vecais kanādietis 41 mača laikā guvis desmit vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt nedēļas trešās zvaigznes gods ticis Minesotas "Wild" vārtsargam Devanam Dubnikam, kurš trīs maču laikā izcīnīja tikpat uzvaru. Katrā no spēlēm kanādietis vidēji ielaida 1,00 ripu un atvairīja 96,7% metienu

Pašlaik 28 gadus vecais vārtsargs šosezon devies laukumā 26 spēlēs, pamanoties tikt pie 14 uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!