Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni atzīts Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Kems Etkinsons, vēsta turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrā labākā spēlētāja gods ticis Čikāgas "Blackhawks" vārtsargam Korijam Krofordam, bet par trešo zvaigzni atzīts Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Džo Pavelskis.

Etkinsons aizvadītajās nedēļā trīs spēlēs guva sešus vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6, būdams rezultatīvākais līgā. Visās trijās spēlēs "Blue Jackets" svinēja uzvaras. Nedēļas pirmajos divos mačos viņš guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli katrā no tiem, kamēr Kolumbusas vienība ar 2:1 pārspēja Dalasas "Stars" un ar 7:3 apspēlēja Floridas "Panthers".

Savukārt nedēļas noslēdzošajā duelī viņš guva trīs vārtus, bet "Blue Jackets" ar 4:1 apspēlēja Karolīnas "Hurricanes". Etkinsons karjeras laikā ticis pie pieciem "hat-trick", ar Riku Nešu dalot "Blue Jackets" vienības rekordu. Pašlaik 29 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs šajā sezonā 19 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, būdams otrs rezultatīvākais komandā.

Tikmēr Krofords trīs mačos vidēji ielaida 0,65 ripas un atvairīja 98,0% metienu, kamēr "Blackhawks" ar viņu vārtos svinēja divas uzvaras. Nedēļas pirmajā mačā viņš atvairīja 28 metienus un 24.reizi karjerā palika "sausā", bet čikāgieši ar 1:0 pārspēja Sentluisas "Blues". Nākamajā mačā viņš tvēra 31 ripu, taču "Blackhawks" komanda ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Losandželosas "Kings", bet nedēļas noslēdzošajā mačā kanādietim 39 atvairīti metieni un komandai uzvara 3:1 pār Minesotas "Wild".

Pašlaik 33 gadus vecais Krofords šajā sezonā 12 spēlēs vidēji ielaidis 2,44 ripas un atvairījis 92,2% metienu. Šonedēļ viņš izcīnīja savu pirmo "sauso" uzvaru kopš pagājušajā gada Ziemassvētkiem.

Savukārt Pavelskis trīs spēlēs guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kamēr "Sharks" svinēja divas uzvaras. Nedēļas pirmajā mačā amerikānis atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un kaldināja "haizivju" uzvaru 5:4 pār Nešvilas "Predators", bet otrajā duelī viņam bija vārti un rezultatīva piespēle, kamēr Sanhosē komanda cieta zaudējumu 3:5 pret Toronto "Maple Leafs".

Nedēļas noslēdzošajā mačā Pavelskis guva vēl divus vārtus, kamēr "Sharks" ar 4:0 guva virsroku pār "Blues". Pašlaik 34 gadus vecais uzbrucējs šajā sezonā guvis 13 vārtus, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā, un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Pavelskis kopš savas debijas, 2006./2007.gada sezonā, guvis 330 vārtus, kas šajā laika periodā ir 13.labākais rādītājs NHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!