Foto: PantherMedia/Scanpix
Nākamajā gadā Latvijā paredzētā Pasaules kausa hokejā amatieriem un veterāniem rīkotāji plāno uzņemt līdz 140 komandām, četrās dienās nodrošinot aptuveni 460 maču norisi.

Rīgā un citās Latvijas pilsētās Pasaules kauss amatieriem un veterāniem notiks 2014.gadā no 29.aprīļa līdz 4.maijam.

"Esam aprēķinājuši, ka varam uzņemt 140 komandas, lai četrās dienās nodrošinātu 460 maču norisi. Lai gan oficiālā pieteikšanās jau ir beigusies, līdz 27.septembrim vēl gaidīsim pieteikumus un katru no tiem izskatīsim individuāli. No Latvijas šobrīd ir pieteikušās septiņas komandas," otrdien preses konferencē pavēstīja sacensību galvenais organizators Normunds Kupcis. "Latvijas hokeja veterānu kluba "Vecmeistari" panākumi pasaulē - gan čempionu tituls veterānu ziemas olimpiādē Slovēnijā 2010.gadā, gan iegūtais Pasaules kauss pērn Kanādā - ir palīdzējuši uz Latviju atvest šīs sacensības."

Atšķirībā no citiem turnīriem šajā komandas tiks sadalītas gan pēc meistarības, gan vecuma, gan dzimuma - kopumā 13 grupās. Spēļu reglaments paredz trīs periodus pa 14 minūtēm, bet noteikumi paredz, ka hokejisti maču laikā nedrīkst pielietot spēka paņēmienus, ir ierobežots metienu tehniskais izpildījums, kā arī netiek pieļauta rupjība ne uz laukuma, ne attieksmē pret tiesnešiem.

Turnīra noslēdzošajā dienā 4.maijā visas spēles tiks aizvadītās "Volvo" arēnā, bet apbalvošana notiks "Skonto" hallē. Kopumā balvas tiks pasniegtas aptuveni 1000 sportistiem.

Finansējums turnīram paredzēts aptuveni 1,5 miljonu eiro (1,05 miljonu latu) apmērā. Izmaksas tiks segtas no komandu iemaksātajām dalības maksām, kā arī sponsoru piešķirtās naudas. Sponsori gan vēl tiek meklēti.

"Liels prieks, ka šāds pasākums notiks Rīgā. Esam organizējuši dažādus turnīrus, bet veterāniem tāds būs pirmais. Latvijas hokejam šis ir ļoti nozīmīgs turnīrs - tā organizēšana šeit ir liels gods valstij. Latvijai tas ir unikāls pasākums," uzsvēra Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

"Kad "Vecmeistari" pirms gada izcīnīja kausu Kanādā, es šim notikumam zināmā mērā biju liecinieks. Vēl pirms uzvaras sazinājos ar komandu, tajā brīdī atrodoties Vašingtonā. Bija liels gandarījums redzēt spēlētāju sejas pirms turnīra, īpaši tāpēc, ka komandā spēlē vairāki mani bijušie klasesbiedri," atcerējās sacensību goda prezidents Artūrs Irbe. "Tāpēc ir ļoti labi, ka nākamgad turnīrs ieradīsies tur, kur tam būtu jābūt, - Latvijā. Kaut vai paskatoties, cik cilvēki Latvijā ir iesaistīti hokejā, jāsaka, ka mūsu zeme ir hokeja lielvalsts. Gaidu turnīru ar zināmu nepacietību un novēlu tā izdošanos."

"Protams, būtu vilinoši uzspēlēt kopā ar vecajiem cīņu biedriem, taču tajā pašā laikā jāprot izvērtēt savu veselības stāvokli un to, ka arī citi ir pelnījuši vietu vārtos. Tāpēc es turnīru izbaudīšu kā skatītājs, nevis dalībnieks," piebilda Irbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!