Foto: AP/Scanpix

18 gadus vecais Vinipegas "Jets" uzbrucējs Patriks Laine tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem uz Kaldera kausu, ko pasniedz Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas labākajam debitantam, vēsta līgas mājas lapa.

NHL oficiālās mājas lapas 13 ekspertu balsojumā, kad aizvadīta ceturtā daļa sezonas, Laine savāca pārliecinoši lielāko punktu skaitu - 64. Viņam ar 48 punktiem seko Zaks Verenskis (Kolambusas "Blue Jackets"), bet šīssezonas drafta pirmais numurs un sensacionāli NHL debitējušais Ostons Metjūss (Toronto "Maple Leafs") saņēmis 24 punktus.

Ekspertiem bija jāizvēlas pieci potenciālie Kaldera kausa ieguvēji; par pirmo vietu deva piecus punktus, par otro - četrus, un tā līdz piektajai vietai, par ko piešķīra vienu aptaujas punktu. 12 no ekspertiem atvēlēja pirmo vietu Lainem, viens - aizsargam Verenskim.

Patriks Laine šobrīd ar 18 punktiem ir rezultatīvākais NHL sezonas debitants, guvis arī visvairāk vārtu skaitliskajā vairākumā - piecus. Viņam arī vislielākais laukumā pavadītais laiks no visiem debitantiem - vidēji 18 minūtes un 27 sekundes.

Ja Patriks Laine šīs sezonas beigās saņems Kaldera kausu, viņš kļūs par pirmo somu hokejistu pēc 24 gadu pārtraukuma, kurš tiks nosaukts par sezonas labāko debitantu. Pēdējoreiz no Somijas hokejistiem šo godu izpelnījās Tēmu Selanne 1993. gadā.

Kaldera kauss tiek pasniegts kopš 1937. gada un tā ieguvēju izvēlas Profesionālās Hokeja žurnālistu asociācijas (PHWA) biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!