Latvijā organizētās 2021. gada pasaules čempionāta hokejā spēlēs, iespējams, varēs apmeklēt 5500 skatītāji, sarunā "Delfi TV" par Covid-19 ierobežojumiem sportā atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Latvijā un Baltkrievijā paredzēto 2021. gada pasaules čempionātu hokejā šobrīd nomāc vairāki organizatoriska rakstura jautājumi. Jau ziņots, ka Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome trešdien nepieņēma gala lēmumu par meistarsacīkšu rīkošanu Baltkrievijā, bet IIHF prezidents Renē Fāzels devies uz Krieviju, lai sarunās ar Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidentu Vladislavu Tretjaku spriestu par turnīra pārcelšanu no Baltkrievijas uz Krieviju.

Nav arī zināms, vai sacensības notiks ar vai bez skatītāju līdzdalības. Tiesa, LHF sagatavojusi plānu, kas tai ļautu "Arēnas Rīga" tribīnēs pulcēt vairākus tūkstošus līdzjutēju, "Delfi TV" atklāja Koziols.

"Mēs esam izstrādājuši risinājumu, ka "Arēna Rīga" tiek sadalīta atsevišķos sektoros. Kontrolēsim, ka katrā sektorā iet iekšā un iziet ārā pa vienām durvīm. "Arēnā Rīga" būs tādi mazi bišu stropi. Ja to izdarām, mēs varam arēnu piepildīt līdz 5500 skatītājiem. Domāju, ka tas būs liels sasniegums, ja tāds būs pasaules čempionāts," klāstīja Koziols.

Organizācijas ģenerālsekretārs Covid-19 sarežģījumu dēļ šobrīd par šo plānu varēja izteikties vien kā cerību, nevis jau pieņemtu kārtību.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. Plānots, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Viesturs Koziols, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktors Edgars Severs, kā arī Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) izpilddirektors Kaspars Gorkšs ceturtdien "Delfi TV" piedalījās diskusijā "Covid-19 ierobežojumi sportā", kurā tika apspriesti vairāki temati saistībā ar sporta sacensībām Latvijā un pasaulē.

Pilns diskusijas ieraksts vērojams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!