Foto: F64

2023. gada pasaules hokeja čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis izskaidroja biļešu cenu gaidāmajām Latvijas izlases spēlēm, kā arī ieskicēja tirdzniecības nianses.

Jau vēstīts, ka 2023.gada pasaules hokeja čempionāta biļetes iepriekšpārdošanā būs pieejamas ar izlozes starpniecību, un Latvijas izlases spēļu dienu biļešu cenas svārstīsies no 140 līdz 325 eiro atkarībā no spēļu dienas un kategorijas. Latvijas valstsvienības līdzjutēji neslēpa sašutumu par biļešu cenām.

"Nenoliegšu, ieraugot cenu 140 eiro, šķiet, ka tā būs samaksa par vienu spēli. Nē, tā nav taisnība. Dienas biļete ietver divu vai trīs spēļu apmeklējumu. Piemēram, 12. maijā ir divas spēles – Slovākija pret Čehiju un Latvija pret Kanādu. Līdzjutēji iegādājas biļetes uz abām spēlēm. Savukārt 13. maijā tās jau ir trīs spēles (Šveice – Slovēnija, Norvēģija – Kazahstāna, Slovākija – Latvija).

Atsevišķu spēļu biļešu cenas uz Latvijas izlases mačiem būs no 89 līdz 135 eiro, tomēr Buncis precizēja, ka būs pieejamas arī lētākas biļetes.

"Trešā un ceturtā balkona biļetes būs pieejamas par zemākām cenām, bet šobrīd notiek precīzi aprēķini par sēdvietu skaitu un to pieejamību. Tāpat vēlos uzsvērt, ka uz Latvijas spēlēm būs pieejamas stāvvietas, kas maksās 30 eiro, bet uz citām spēlēm varēs iegādāties pat par zemāku cenu," Buncis skaidroja.

Organizatori šobrīd turpina aktīvu darbu ar Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) un "Infront", lai precīzi noteiktu visas tehniskās un organizatoriskās prasības attiecībā uz sēdvietām.

"Šajā brīdī droši varam piedāvāt vien nepilnas 6000 sēdvietas. Cenšamies atbrīvot pēc iespējas vairāk sēdvietas jau esošajās cenu kategorijās, gan arī papildus vietas - trešajā un ceturtajā balkonā, kā arī arī precizēt pieejamās stāvvietas. Tas pavērtu iespējas piedāvāt papildus biļetes par zemākām cenām. Izskatās, ka precizēts papildus sēdvietu plāns varētu būt gatavs februārī, kad ir plānots uzsākt atsevišķu spēļu tirdzniecību," stāstīja orgkomitejas vadītājs.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ aprīlī IIHF padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā, un vēlāk tika apstiprināts, ka čempionātu rīkos Rīga un Somijas pilsēta Tampere.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

2023.gada pasaules čempionāts hokejā notiks no 12. līdz 21.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!