Foto: F64

2021. gada pasaules hokeja čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis ticies ar Slimību profilakses un kontroles centra vadību (SPKC) speciālistiem, lai pārrunātu pamatprasības gaidāmajam turnīram Rīgā. SPKC vadība pozitīvi vērtē piedāvātos risinājumu, informēja orgkomiteja.

Tikšanās laikā Edgars Buncis prezentēja pasaules čempionāta Covid-19 profilakses pasākumu noteikumus. Turnīra orgkomiteja izklāstīja prasības, kas skars sportistu, apkalpojošā personāla un akreditēto personu uzturēšanos kārtību: viesnīcās, spēļu arēnās, treniņu arēnās, transportu, loģistiku, kā arī visu pasaules čempionāta dalībnieku ikdienas testēšanas procedūras.

"Mūsu saruna ar SPKC speciālistiem bija ļoti produktīva un saturīga. Kopīgi izrunājām visus aktuālos jautājumus par droša pasaules čempionāta aizvadīšanu mūsu galvaspilsētā. Orgkomiteja izskaidroja "burbuļa" turnīra formāta noteikumus, kas būs spēkā lielā hokeja notikuma laikā Rīgā. Pateicamies SPKC par dialogu un ceru uz tikpat veiksmīgu turpmāko sastrādāšanos," sacīja orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

SPKC vadība pozitīvi novērtēja piedāvātos risinājumus, kas ļauj turpināt darbu pie tālākās izstrādes pasaules čempionāta rīkošanai. Tāpat SPKC sagaida pilnībā izstrādātu orgkomitejas un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) apstiprinātu Covid-19 profilakses pasākumu noteikumus, kas tiks izvērtēts no SPKC un Veselības ministrijas puses , lai pieņemtu turpmākos lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!