Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šveices divu augstāko hokeja līgu klubu vadītāji pirmdien koronavīrusa dēļ lēmuši atlikt izslēgšanas spēļu sākumu, vēstī Šveices hokeja federācija (SIHF), bet Starptautiskā hokeja federācija (IIIHF) šī gada pasaules čempionātu hokejā joprojām grasās aizvadīt tam paredzētajos termiņos.

Šveices federālā padome konstatētu koronavīrusa "Covid-19" gadījumu dēļ bija liegusi valstī aizvadīt publiskus pasākumus. Tā kā Šveices augstākajā hokeja līgā (NLA) un pēc spēka otrajā līgā izslēgšanas spēļu sākums bija paredzēts 6. un 7. martā, līgām un klubiem atlika izvēle starp spēļu aizvadīšanu tukšu tribīņu priekšā vai to atlikšanu.

Pirmdien veiktā sanāksmē visi 24 hokeja klubi vienprātīgi lēmuši atlikt izslēgšanas spēles līdz 17. martam. Ja valsts vadība izlems pagarināt lieguma termiņu, tad līgām un klubiem nāksies tikties vēlreiz.

Izslēgšanas spēlēs dalību nopelnīja arī Latvijas izlases hokejista Denisa Smirnova pārstāvētā "Geneve-Servette" vienība, kā arī uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne" komanda. Labāko astoņu vienību starpā gan neiekļuva Ivars Punnenovs un "SCL Tigers" hokejisti.

Savukārt Šveices U-20 un U-17 vecuma grupās čempionāti turpināsies pēc iepriekš paredzētā grafika, taču tajos tiks ievērotas nepieciešamās prasības attiecībā pret līdzjutēju klātbūtni.

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) pirmdien ziņojumā atklājusi, ka pasaules čempionāts hokejā norisināsies pēc iepriekš paredzētā grafika, taču organizācija atcēla vairākus martā paredzētus notikumus. Bulgārijā, Igaunijā, Luksemburgā un Turcijā atcelti pasaules čempionāti hokejā U-18 vecuma grupā vīriešiem. Savukārt dāmām nenotiks Polijā un Spānijā paredzēti zemāko divīziju čempionāti.

Cīrihe un Lozanna no šī gada 8. līdz 24. maijam uzņems pasaules čempionātu hokejā. Latvijas izlasei spēles paredzētas Cīrihē, kura ir viena no Šveices pilsētām ar kādu koronavīrusa slimnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!