Foto: AFP/Scanpix/LETA

Somijas centra uzbrucējs Miku Koivu pēc 16 sezonām nolēmis likt punktu savai karjerai Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo viņa pašlaik pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda.

Turku TPS audzēkni Koivu 2001.gada NHL draftā ar sesto numuru izraudzījās Minesotas "Wild" komanda, kuras sastāvā viņš planētā spēcīgākajā līgā debitēja 2005./2006.gada sezonā.

Pēc 15 sezonām Minesotas komandā viņš rudenī parakstīja viena gada līgumu ar latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvēto "Blue Jackets". Pēc septiņām šīs sezonas spēlēm, kurās soms guva vienus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, viņš nolēmis beigt karjeru.

"Šis man nav viegls lēmums, jo izbaudīju katru minūti, ko pavadīju Kolumbusā. Cerēju komandai palīdzēt sasniegt tās mērķus, taču jāatzīst, ka nespēju spēlēt tādā līmenī, kā vajadzētu un būtu nepieciešams maniem komandas biedriem. Līdz ar to ir pienācis īstais brīdis, lai atvadītos no hokeja," "Blue Jackets" citē Koivu teikto.

"Wild" rindās Koivu 1028 regulārā čempionāta spēlēs guva 205 vārtus un veica 504 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā viņam 59 cīņās bija 11 vārti un 17 piespēles. Viņš ir "Wild" spēlēm, piespēlēm un punktiem bagātākais hokejists, kā arī otrs komandas visu laiku labākais vārtu guvējs.

Koivu "Wild" kapteiņa uzšuvi nēsāja no 2009. līdz 2020.gadam.

Uzbrucējs Somijas izlasi pārstāvēja divās olimpiskajās spēlēs, 2006.gadā izcīnot sudrabu, bet četrus gadus vēlāk - bronzu. Tāpat viņš spēlējis divās Pasaules kausa izcīņās un 2004.gadā izcīnījis otro vietu.

Koivu spēlējis arī sešos pasaules čempionātos, piecos no tiem izcīnot medaļas - vienu zelta, kā arī pa divām sudraba un bronzas godalgām.

Starp Somijā dzimušajiem spēlētājiem Koivu NHL ieņem piekto vietu gūtajos punktos un rezultatīvajās piespēlēs, kā arī septīto vietu aizvadītajos mačos un precīzajos metienos.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!