Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēc treneru iniciatīvas Krievijas hokeja izlases treniņi pagaidām norit aiz "slēgtam durvīm" un žurnālistiem ir liegta iespēja tikties ar spēlētājiem, vēsta Krievijas masu mediji.

Krievijas hokejisti otrdien uzsāka treniņus, gatavojoties "Euro Hockey Chalnnege" turnīra spēlēm pret Baltkrieviju, kas notiks 1. un 2.aprīlī. Tomēr Novogorskas treniņu bāzē žurnālisti netika ielaisti.

"Bija nolemts, ka nometne pirms "Euro Hockey Challenge" pirmajām spēlēm, būs bez masu mediju dalības. Tas ir treneru lēmums, un es to nedrīkstu apspriest," norādīja Krievijas izlases preses sekretārs Mihails Zaharovs. Pagaidām nav zināms, vai žurnālistiem tiks ļauts komunicēt ar spēlētājiem Krievijas izlases sagatavošanās otrajā posmā, kas sāksies 4.aprīlī.

Vēlāk izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs lēmu skaidroja ar spēlētāju solidaritāti ar komandas vārtsargu Jevgeņiju Nabokovu. Bikovs šobrīd nav kopā ar valstsvienību, bet gan ar Ufas "Salavat Julajev" cīnās KHL Gagarina kausā.

"Neslēpšu, ka lēmumu par to, ka treniņi notiks aiz "slēgtām durvīm", ierosināja treneri," teica Bikovs. "Mēs ļoti labi atceramies, kā pagājušās sezonas sākumā dzeltenā prese uzbruka Jevgeņijam Nabokovam, kādas pasaciņas izdomāja. Mēs runājām par to, ka atbraucis ir vārtsargs, kurš palīdzēs izlasei olimpiskajās spēlēs Sočos, bet kā atbildi saņēmām kampaņu, lai viņu izdzītu no valsts. Zinu, kas tas ne tikai un varbūt ne tik daudz skāra mūs, cik pašu vārtsargu."

"Šo atgadījumu mēs nevarējām atstāt un vienkārši aizmirst. Tāpēc nolēmām, ka vismaz sākumā palīdzēsim Jevgeņijam tikt galā ar pārāk lielo sabiedrības spiedienu. Ja gribat, tad varam to saukt kā solidaritātes žestu ar Jevgeņiju," piebilda Bikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!