Foto: AP/Scanpix/LETA

Slovākijas Hokeja federācija (SZLH) atklājusi Slovākijas valstsvienības sastāvu, kas dosies uz 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīru, kurā slovāki spēlēs vienā grupā ar Latvijas valstsvienību, paziņots SZLH mājaslapā.

Slovākijas izlases ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans nosaucis 25 spēlētājus, kuri pārstāvēs Krega Remzija vadīto valstsvienību.

Komandu pārstāvēs deviņi spēlētāji no Čehijas ekstralīgas, seši hokejisti no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), pieci Slovākijas ekstralīgas spēlētāji, kā arī pāris Šveices un Somijas līgas pārstāvji.

"Mūsu komandu veido vecāki, vairāk pieredzējuši hokejisti, kuri spēlē Eiropā, kā arī jaunāki spēlētāji, kuri pārstāvēs Slovākijas izlasi nākotnē," skaidro ģenerālmenedžera asistents Oto Haščaks. "Tas ir sajaukums ar spēlētājiem, kuri piedalījās pasaules čempionātā Rīgā un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā."

Haščaks pauž nožēlu, ka komandai ne tikai nevarēs palīdzēt hokejisti no Nacionālās hokeja līgas (NHL), bet arī Amerikas hokeja līgas (AHL) pārstāvji ar divvirzienu līgumiem. Tiesa, turnīram pieteikts 19 gadus vecais aizsargs Samuels Knažko, kurš spēlē Rietumu hokeja līgā (WHL).

Izcelt var arī Slovākijas izlases kapteini pagājušā gada čempionātā Mareku Djalogu. 32 gadus vecais aizsargs 2019./2020. gada sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu.

Savukārt 212 spēles NHL aizvadījis Nursultanas "Baris" uzbrucējs Tomašs Jurčo, četru sezonu laikā 40 spēles Bostonas "Bruins" rindās NHL nospēlējis Omskas "Avangard" spēlējošais uzbrucējs Peters Cehlāriks, bet 24 spēļu pieredze NHL ir Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības uzbrucējam Marekam Hrivikam.

Zīmīga ir arī hokeja kluba "Nitra" aizsarga Šimona Nemeca pieteikšana. Jaunajam hokejistam prognozē augstu vietu 2022. gada NHL draftā. Nemecam vien 15. februārī, olimpisko spēļu laikā, paliks 18 gadi.

Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra C apakšgrupā spēlēs Latvijas, Slovākijas, Somijas un Zviedrijas valstsvienības. Spēku samēri mudina domāt, ka tieši 13. februārī gaidāmajā spēlē starp Latviju un Slovākiju notiks cīņa par trešo vietu grupā, kā arī provizoriski vājāku pretinieku pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!