Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" svētdien otro reizi trijās tikšanās reizēs zaudēja Austrumu divīzijas pastarīšiem Ņūdžersijas "Devils".

"Penguins" komanda, kurai vēl vairākas nedēļas nevarēs palīdzēt Latvijas hokejists Teodors Bļugers, viesiem papildlaikā piekāpās ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1). Abām komandām trešo reizi tiekoties četru dienu laikā, "Devils" izcīnīja otro uzvaru.

Laukuma saimniekus vadībā jau spēles ceturtajā minūtē pēc labas Džeika Gencela piespēles izvirzīja Sidnijs Krosbijs. Lai gan mājiniekiem perioda laikā bija vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, "Devils" vārtsargs Makenzijs Blakvuds spēles gaitā vairs tā arī netika pārspēts.

Spēles rezultātu otrajā periodā ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izlīdzināja "Devils" hokejists Sami Vatanens. Savukārt uzvaru viesiem papildlaikā izrāva tandēms Jespers Brats un Pāvels Zaha, kuri ar skaistu saspēli deva iespēju Bratam eleganti apslidot "Penguins" cietoksni un gūt vārtus.

Pitsburgas klubs turpina iztikt bez savainojumus guvušajiem centra uzbrucējiem Teodora Bļugera un Jevgeņija Malkina, bet otro spēli pēc kārtas neaizvadīja arī Bļugera virknējuma biedrs Brendons Tanevs. Tanevs un Bļugers ir komandas visbiežāk izmantotie uzbrucēji skaitliskajā mazākumā.

"Penguins" komanda kopš Bļugera savainojuma zaudējusi trijās no četrām spēlēm. Pitsburgas klubs ar 40 punktiem 32 spēlēs joprojām gan saglabā trešo vietu Austrumu divīzijā, kuras septītajā pozīcijā ar 26 punktiem 29 spēlēs ir "Devils" vienība.

Nākamo maču Pitsburgas hokejisti aizvadīs trešdien, kad mājās uzņems savainotā Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" vienību. Abas komandas aizvadīs divas savstarpējas spēles pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!