Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien rezervista lomā noskatījās, kā viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" arī Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas ceturtajā spēlē piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Šoreiz Pitsburga viesu pārsvaru atzina ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:0, 0:1), sērijā līdz četrām uzvarām zaudējot ar 0-4.

Spēles sākums gan neliecināja par gaidāmo likteni, jau mača 35. sekundē rezultātu atklājot mājinieku uzbrucējam Džeikam Gencelam. Taču tie arī bija vienīgi vārti, par kuriem varēja priecāties "Penguins" līdzjutēji. Spēles trešajā minūtē Džordans Eberle izmantoja "Islanders" ātro uzbrukumu, lai izlīdzinātu rezultātu, bet perioda beigās Džordans Eberle panāca 2:1 par labu Ņujorkas vienībai.

Pitsburgas hokejistiem nelīdzēja arī pārsvars izpildītajos metienos (33 pret 25). Trešās trešdaļas izskaņā Džošs Beilijs ripu jau raidīja tukšos "Penguins" vārtos, pieliekot gan punktu spēlei, gan panākot viesu uzvaru sērijā.

Tādējādi beidzies arī Bļugera debija gads NHL, kura laikā viņš 28 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas spēlēs debitēja sērijas otrajā mačā. Tajā hokejists ar rezultativitāti neizcēlās, bet vairs "play-off" laikā latvietis laukumā neatgriezās.

Tā kā kluba Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubs Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" izslēgšanas spēlēs neiekļuva, Bļugers sezonu Ziemeļamerikā jau noslēdzis un, iespējams, drīz varētu doties uz Latviju, lai gatavotos pasaules čempionātam hokejā. Uzbrucējs bija to hokejistu starpā, kuru pievienošanos sagaida Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!