Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" sestdien izcīnīja otro "sauso" uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

"Penguins" viesos ar rezultātu 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzveica Toronto "Maple Leafs".

Abi vārti tika gūti pirmajā periodā pēc ātrām pārejām uzbrukumā. Vispirms sestajā minūtē precīzs bija Džeiks Gencels, kurš izdarīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, bet nepilnas trīs minūtes pirms trešdaļas beigām Džefs Kārters uzbrukumu noslēdza ar raidījumu tukšos vārtos - 2:0.

Tristans Džerijs izcīnīja otro "sauso" uzvaru pēc kārtas, atvairot 26 Toronto hokejistu metienus. Pretējos vārtos Džeiks Kempbels tika galā ar 29 metieniem.

Covid-19 un savainojumu skartā "Penguins" komanda pirmo reizi sezonā uzvarējusi divos mačos pēc kārtas. Ceturtdien "pingvīni" ar 6:0 uzveica Monreālas "Canadiens", Bļugeram izceļoties ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Sestdien Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 18 minūtes un 33 sekundes, no tām trīs minūtes un 19 sekundes mazākumā un divas sekundes vairākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra divas piespēles, uzvarēja trīs no astoņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers šajā sezonā 17 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:1, 0:2) atzina Vegasas "Golden Knights" pārākumu.

Gustava Nīkvista un Aleksandra Teksjē gūtie vārti ļāva viesiem uzvarēt pirmo periodu ar 2:0, nākamajā trešdaļā Kīgans Kolesars vienus vārtus atguva, bet trešajā nogrieznī divreiz Merzļikinu pārspēja Railijs Smits un Matīass Jonmarks.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 32 pretinieku mestās ripas, bet "Golden Knights" vārtsargs Lorēns Brosuā mājiniekus glāba 27 reizes.

Merzļikins šosezon piedalījies desmit spēlēs, izcīnījis septiņas uzvaras, vidēji ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 91,8% metienu.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas savā laukumā ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Pa diviem vārtiem "Capitals" labā guva Alaksendrs Ovečkins un Konors Šīrijs, kamēr Iļja Samsonovs vārtos atvairīja 22 metienus, tāpat kā Džerijs, svinot otro "sauso" panākumu pēc kārtas. Ovečkinam bija arī viena rezultatīva piespēles.

Balcers spēlēja 13 minūtes un 53 sekundes, vairākumā divas minūtes un divas sekundes, bet mazākumā - 26 sekundes. Liepājnieks vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja sešus spēka paņēmienus, zaudēja vienu ripu, pārtvēra divas piespēles un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 17 dueļos izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis negatīvu lietderību -5.

"Blue Jackets" un "Penguins" iekrājušas pa 18 punktiem 15 un 17 spēlēs, kas tām dod 11. un 12.vietu Austrumu konferencē. "Sharks" ar 17 punktiem 17 cīņās ir 11.pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!