Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" svētdien izcīnīja uzvaru regulārā čempionāta spēlē un kļuva par Austrumu divīzijas līderi. Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā, bet Elvis Merzļikins laukumā nāca uz maiņu.

"Penguins" mājās ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Bostonas "Bruins"

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmos vārtus spēlē trešā perioda piektajā minūtē no iemetiena apļa ar pirmo pieskārienu guva Džeiks Guncels, kuram no laukuma stūra piespēlēja kapteinis Sidnijs Krosbijs. Nepilnas piecas minūtes līdz spēles beigām Bļugers piespēlēja Zekam Estonam Rīsam, kurš ar ripu nonāca vienatnē pret vārtsargu, taču nespēja partneri atalgot ar rezultativitātes punktu.

Zīmīgi, ka spēles pirmās 40 minūtes aizritēja ne vien bez gūtiem vārtiem, bet arī bez noraidījumiem. Iepriekš šosezon tā nebija noticis nevienā citā NHL spēlē.

Bļugers šosezon 36 spēlēs guvis septiņus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Pēc divām dienām abas komandas savā starpā tiksies atkārtoti. "Penguins" šosezon atlikušas vien septiņas spēles.

Ar 67 punktiem 49 spēlēs "Penguins" svētdien pakāpusies uz pirmo vietu Austrumu divīzijā, bet "Bruins" ar 60 punktiem 47 mačos ir ceturtā.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 3:4 izbraukumā pagarinājumā piekāpās Tampabejas "Lightning" vienībai. Merzļikins spēli sāka uz rezervistu soliņa un laukumā devās trešajā periodā, kad Jonass Korpisalo ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ nevarēja pabeigt maču.

Korpisalo nospēlēja 43 minūtes un šajā laikā atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem. Savukārt Merzļikins 18 minūšu laikā tika galā ar septiņiem no astoņiem metieniem.

Šajā mačā pirmie vadībā izvirzījās "Lightning", kad 12 minūtē precīzi meta Ondržejs Palāts, taču Mihails Grigorenko un Ēriks Robinsons pirmās trešdaļas izskaņā divu minūšu laikā deva vadību "Blue Jackets".

Trešajā perionā Metjū Džosefs rezultātu pretuzbrukumā izlīdzināja, taču trešās trešdaļas ievadā Robinsons atguva vadību Kolumbusas komandai. Divas minūtes vēlāk Alekss Barē-Bulē atjaunoja neizšķirtu rezultātu, un spēle nonāca līdz pagarinājumam. Papildlaikā vajadzēja nospēlēt tikai 10 sekundes, līdz Viktors Hedmans raidīja ripu jau Merzļikina sargātajos vārtos.

Centrālās divīzijas kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 40 punktiem 50 spēlēs ierindojas pēdējā, astotajā vietā. Pēdējo desmit spēļu laikā Kolumbusas vienība izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!