Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" maiņas darījumā trešdien savu sastāvu papildināja ar ilggadējo Kalgari "Flames" kapteini Džeromu Iginlu, vēsta līgas majaslapa internetā.

Pitsburgas komanda "Flames" vienībai par Iginlu pretī deva gaidāmā NHL drafta pirmās kārtas izvēli, kā arī divus jaunos uzbrucējus - Benu Henovski un Kenetu Agostino.

Pirms notika šis darījums, Iginla bija ļoti tuvu, lai pievienotos Bostonas "Bruins" vienībai, kurā turpmāk spēlēs arī latvietis Kaspars Daugaviņš. Tomēr "Penguins" Kalgari vienībai piedāvāja vilinošāku maiņas darījumu.

35 gadus vecais Iginla visu savu profesionālo karjeru pavadījis Kalgari "Flames" komandā. Viņš NHL regulārajā čempionātā aizvadījis 1219 spēles, kurās guvis 525 vārtus un izdarījis 570 rezultatīvas piespēles. Savukārt NHL Stenlija kausa izcīņā 54 spēlēs viņš iekrājis 28 vārtus un 21 rezultatīvu piespēli. Viņš ir "Flames" rekordists gūto rezultativitātes punktu ziņā. Šajā sezonā viņš "Flames" rindās 31 spēlē guvis 22 punktus (9+13).

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 52 punktiem 34 spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr "Flames" ar 30 punktiem 32 spēlēs ir priekšpēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!