Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vārtus otrajā pagarinājumā gūstot Korijam Perijam, Dalasas "Stars" sestdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas piektajā spēlē, neļaujot Tampabejas "Lightning" nodrošināt trofeju.

Dalasieši uzvarēja ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0), bet sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2 vadībā ir "Lightning".

Sērijas sestā spēle notiks pirmdien.

Perijs bija arī tas, kurš atklāja cīņas rezultātu, kanādietiem divas minūtes pirms pirmā perioda beigām no vārtu priekšas panākot 1:0. Otrā perioda piektajā minūtē Ondržejs Palāts izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk Mihails Sergačovs ar metienu no zilās līnijas ieguva vadību "Lightning" komandai.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas septiņas minūtes, Džo Pavelskis vārtu priekša uztvēra atlēkušo ripu un raidīja to mērķī - 2:2. 60 minūtēs uzvarētājs netika noskaidrots, tādējādi spēle turpinājās pagarinājumos līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Punktu mačam spēles 90.minūtē pielika 2007.gada Stenlija kausa ieguvējs Anaheimas "Ducks" rindās Perijs, kurš burzmā vārtu priekšā raidīja ripu tīklā un panāca 3:2 "Stars" labā.

"Biju jauns puisis, kad sāku spēlēt šajā līgā, un jau 22 gadu vecumā izcīnīju trofeju. Taču tagad, 13 gadus vēlāk, man ir iespēja to paveikt kopā ar šo komandu," pēc spēles teica Perijs.

"Stars" vārtsargs Antons Hudobins šajā mačā atvairīja 39 metienus. Viņš ir tikai piektais vārtsargs kopš 1956.gada, kurš vienā izslēgšanas turnīrā ticis galā ar vismaz 700 pretinieku raidījumiem.

Abas komandas cīnās par savu otro Stenlija kausa trofeju vēsturē. "Stars" to iepriekšējo reizi izcīnīja 1999.gadā, bet "Lightning" - 2004.gadā. Dalasas vienība finālā spēlēja arī gadu pēc titula iegūšanas, bet Tampas komanda pēdējo reizi par trofeju cīnījās 2015.gadā.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!