Foto: AFP/Scanpix

Pēc 13 Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvadītiem gadiem dzimtenē atgriežas pieredzējušais Vācijas izlases aizsargs Kristians Ērhofs, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

34 gadus vecais aizsargs turpmāk pārstāvēs Ķelnes "Haie" vienību, kurā gatavosies nākamā gada pasaules čempionātam, kas risināsies šajā Vācijas pilsētā.

"Pasaules čempionātā spēlēt savu līdzjutēju priekšā ir ļoti īpašs notikums," saka hokejists. "2010. gada pasaules čempionāts mums bija ļoti veiksmīgs un es ar prieku atceros šo turnīru. Tas bija lielisks laiks, un nākamgad pasākums būs super!"

Ērhofs bija viens no vadošajiem Vācijas izlases spēlētājiem 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, kurā vācieši izcīnīja tiesības spēlēt šajā olimpiādē, bet vēlāk viņš pārstāvēja Eiropas hokeja izlasi Pasaules kausā Kanādā.

Savas NHL karjeras laikā Ērhofs pārstāvējis Sanhosē "Sharks", Vankūveras "Canucks", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins", Losandželosas "Kings" un Čikāgas "Blackhawks". Kopumā viņš pasaules vadošajā līgā aizvadījis 862 spēles.

Vācijas izlases sastāvā Ērhofs piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs un sešos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!