Foto: EPA/LETA

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargiem Martins Brodērs pirmdien uz divām sezonām pagarināja līgumu ar Ņūdžersijas "Devils" komandu.

Nākamo divu sezonu laikā 40 gadu vecais Brodērs saņems deviņus miljonus ASV dolāru (5,03 miljonus latu).

Brodērs sarunas ar "Devils" komandu par jaunu līgumu veica visu aizvadīto nedēļas nogali, šim nolūkam nolīgstot arī aģentu, kurš aizstāvēja vārtsarga intereses.

Visu savu līdzšinējo NHL karjeru kopš 1991.gada Brodērs pārstāvējis vienīgi "Devils" komandu un šosezon tai palīdzēja sasniegt Stenlija kausa finālsēriju.

Brodērs ir NHL rekordists gandrīz visos vārtsargu statistikas rādītājos, ieskaitot visvairāk uzvaras regulārajā čempionātā - 656.

Karjeras laikā Brodērs trīs reizes ieguvis Stenlija kausu, divreiz kļuvis par olimpisko čempionu, bet četras reizes atzīts par NHL labāko vārtsargu.

Kā ziņots, nupat aizritējušās sezonas Stenlija kausa finālsērijā "Devils" ar rezultātu 2-4 piekāpās Losandželosas "Kings" komandai, kas tika pie pirmā Stenlija kausa savā pastāvēšanas vēsturē.

Neilgi pēc Stenlija kausa noslēguma tika ziņots, ka "Devils" komanda atrodas uz bankrota robežas - tās parādu summa veido aptuveni 200 miljonus ASV dolāru (111,2 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!