Foto: F64
Ko Eiropas hokeja līgas liks pretī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) "naudas maisiem" – tas ir jautājums, kas īpaši aktualizējas pēc pirmajām ziņām par hokejistiem, kuri izvēlējušies ļauties dāsna finansējuma kārdinājumam un pāriet "ierakumu otrajā pusē". Lai gan KHL turpina izlikties, ka sportu nejauc ar politiku, spēlētājiem piedāvājot milzīgas algas, situācija Eiropas hokejā neizbēgami mainīsies – palielināsies hokejistu kustība vecajā kontinentā un augs valstu čempionātu līmenis.

"Protams, Krievijas iebrukums Ukrainā ir iemesls, kāpēc daudzi pamet KHL klubus un dodas spēlēt uz Eiropas hokeja līgām. Eiropas hokeja tirgus šobrīd izskatās citādi nekā parasti, un procesi notiek neierasti," portālam "Delfi" teica Čehijas kluba Triņecas "Očelari" sporta direktors Jans Petereks.

No sportiskā viedokļa KHL bija augsta līmeņa čempionāts, kurā sapulcējās pietiekami meistarīgi hokejisti, un tieši viņus ietekmēs šī brīža situācija Ukrainā. Joprojām daudzi hokejisti ir bez darba, tostarp arī Latvijas spēlētāji. "Situācija Eiropas hokejā šobrīd ir diezgan smaga," komentēja Bijušais Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Edgars Buncis .

Paredzams, ka diezgan liels skaits hokejistu no Somijas, Zviedrijas un Čehijas no KHL atgriezīsies savu valstu čempionātos. Tā kā spēlētāju kustība pa Eiropas klubiem būs lielāka, var prognozēt, ka tādā valstī kā Slovākija arī augs čempionāta līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!