Par 2015./2016. gada sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem svētdien kļuva Pitsburgas "Penguins" komanda, kas prestižo trofeju izcīnīja ceturto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Finālsērijas sestajā spēlē "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Mača devītajā minūtē vairākumā Braiens Dumulins izdarīja tālu metienu pretinieka spēlētāja aizsegā, pārspējot "Sharks" vārtsargu Marku Džonsu. Savukārt spēles 28. minūtē Sanhosē komanda panāca izlīdzinājumu, kad Logans Kutūrs ierāvās uzbrukuma zonā un meta ripu starp Meta Mareja kājsargiem.

Neizšķirts rezultāts bija tika minūti, jo "Penguins" uzreiz metās uzbrukumā. Kriss Letangs sāka izspēli, no aizvārtes atdeva ripu komandas biedram, apslidoja vārtus, bet pēc tam viņš saņēma ripu no Sidnija Krosbija un meta to vārtos no asa leņķa.

Mača izskaņā ripu tukšos vārtos raidīja Patriks Hornkvists, nodrošinot spēles gala rezultātu un palīdzot savai komandai izcīnīt Stenlija kausu.

Par 2016. gada Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš 24 spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles.

"Penguins" Stenlija kausu izcīnīja arī 1990./1991., 1991./1992. un 2008./2009. gada sezonā. Kopumā komanda finālā spēlējusi sešas reizes.

Regulāro čempionātu "Penguins" noslēdza otrajā vietā Austrumu konferencē, kamēr "Sharks" bija sestajā vietā Rietumu konferencē. "Sharks" Stenlija kausa finālā spēlēja pirmo reizi kluba vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!