Foto: AFP/Scanpix

Pitsburgas 'Penguins' kanādiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī noslēdzis jaunu četru gadu līgumu, kas stāsies spēkā no 2015./2016.gada sezonas, vēsta Nacionālā Hokeja līga (NHL).

Jaunais līgums noslēgts par 23 miljoniem dolāru (18,3 miljoniem eiro). Vidēji sezonā Flerī saņems 5,75 miljonus dolāru (4,6 miljonus eiro).

"Esmu ļoti priecīgs," atzinis Flerī. "Pitsburgā esmu pavadījis daudz gadu. Šeit ir sajūta kā mājās."

"Tas būs labi jebkuram," saka "Penguins" komandas ģenerālmenedžeris Džims Razerfords. "Kad spēlētājam rit pēdējais noslēgtā līguma gads, īpaši tik labam vārtsargam kā Flerī, jūti, ka sezona tuvojas beigām, bet mēs esam šo situāciju atrisinājuši, noslēdzot jaunu līgumu."

"Viņš ģērbtuvēs ir līderis," paudis "Penguins" galvenais treneris Maiks Džonstons. "Mēs bieži runājam par to, ko Flerī ir jāpaveic un ir paveicis spēles laikā. Viņš ir viens no tiem, kas veido komandas ķīmiju. Viņš ir enerģisks un vienmēr smaida, un tā ir svarīgākā lieta, tāpēc komandas biedri cīnās viņa labā."

"Mēs esam komandas biedri jau ilgu laiku," paudis "Penguins" kanādiešu kapteinis Sidnijs Krosbijs. "Es zinu, cik viņš smagi strādā un ļoti mīl šo spēli. Mēs esam piedzīvojuši lieliskus brīžus. Domāju, ka tu vienmēr esi priecīgs, ja tavi komandas biedri cenšas darīt labas lietas, un par to tiek atalgoti."

"Penguins" 2003.gada draftā Flerī izvēlējās ar kopējo pirmo numuru. Ar šo komandu kanādietis 2009.gadā izcīnīja Stenlija kausu un viņš ar 540 mačiem ir Pitsburgas komandas rekordists aizvadīto spēļu skaitā. Šajā laikā Flerī izcīnījis 295 regulārā turnīra uzvaras, no tām 31 reizi nostāvējis "sausā".

Starp aktīvajiem līgas vārtsargiem "Penguins" pirmais numurs Stenlija kausa izcīņā ir līderis ar 52 uzvarām, bet Pitsburgas komandas vēsturē viņš atpaliek no Toma Baraso, kurš uzvarēja 56 izslēgšanas turnīra mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!