Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pārspējot visas drosmīgākās prognozes un sasienot mēles mezglā skeptiķiem, Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu noslēgusi ar bronzas medaļām kaklā. Pārvarētas vairākas vēsturiskas barjeras un krituši daudzi rekordi, liekot meklēt atbildes uz jautājumiem – kas bija šās sensācijas pamatā un kādu gaidīt "ballītes" turpinājumu?

Iespēja vai ilūzija – jautājums, ko uzdevām pirms trim nedēļām, sagaidot pasaules čempionātu Rīgā un mēģinot zīlēt – mācēs Latvijas valstsvienība izmantot labvēlīgos apstākļus, vai tomēr atkal paliks ierastajā pelēkajā zonā kaut kur starp 8. un 13. vietu... Tagad zinām – tas ir iespējams! Ir iespējams, ka Latvija hokejā izcīna medaļas. Ir iespējams, ka latvietis ir čempionāta vērtīgākais spēlētājs. Ir iespējams noticēt un – nepiedzīvot vilšanos!

Sezonas noslēguma epizodē "Bufetē" viesojās Latvijas U-20 valstsvienības treneris, bijušais lielās izlases treneris un, iespējams, zinošākais Ziemeļamerikas hokeja eksperts Latvijā Kārlis Zirnis, kurš palīdzēja šķetināt daudzos faktorus, kas ļāva notikt šim brīnumam uz ledus – septiņām uzvarām, kas noslēdzās ar pirmajām pasaules līmeņa medaļām, ko pēc neatkarības atgūšanas izcīnījusi kāda no mūsu sporta spēļu komandām. Lūkojām noņemt katliņu no plīts un nokāst emocijas – paskatoties, kas paliek sietā...



"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!