Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Lai gan turnīra iesākums nerosināja pašapziņu, Latvijas hokeja izlase šonedēļ turpinās cīņu par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Kamēr uzticamākie fani gaiņā prom ierastā scenārija "deja vu" sajūtu, racionālākie prāto, cik ilgi vēl hokejs Latvijā spēs saglabāt savu maģisko auru.

Pat tie no mums, kam nav bijis sava mājdzīvnieka, noteikti redzējuši kādu uzjautrinošu mājas video, kur suns griežas uz riņķi, cenšoties noķert savu asti. Pagājušajā nedēļā pēc zaudējuma slovākiem šādas paralēles sāka vilkties ar Latvijas hokeja izlasi, kas kārtējo reizi klusi sapņo par medaļām, bet vienlaikus spiesta kalkulēt ceturtdaļfināla variantus. Uzvara pār čehiem spārnojusi šos sapņus, taču šī vienalga ir un paliek nedēļa, kad, lai noturētu šo čempionātu uz sliedēm, jāizcīna trīs svarīgākās uzvaras – pār norvēģiem, slovēņiem un kazahiem.

"Bufetes" ciemiņa krēslā Rodrigo Laviņš – aizsargs ar 12 pasaules čempionātiem, trim olimpiādēm un 230 izlases spēlēm "pie jostas", bijušais Latvijas izlases kapteinis, tagad – treneris un hokejista tēvs, turklāt pasniedzējs, kas apmāca jaunos trenerus, un joprojām mācās arī pats – doktora disertācijas procesā. Laviņam ir pārliecība uz Latvijas hokejistu būtiskāko trūkumu, skatījums par treneriem un viedoklis par jauno spēlētāju kvalitātēm, kuriem iespējas valstsvienībā patlaban netiek paredzētas. Un arī savs stāsts par nesenu atteikumu NHL klubam, kas piedāvāja Rodžeram darbu...

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!